cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2021 door Piet van Midden

Gezocht: een vaccin om actieve herinneringen boven water te halen

Hebt u vandaag al iemand gesensibiliseerd? Ik vraag het maar. Ik stotterde even toen ik hoorde dat RTL-Nieuws het in de notulen van de ministerraad had aangetroffen, uit de mond van Wopke Hoekstra opgeschreven. Sensibiliseren.... het deed me denken aan een column van Simon Carmiggelt in het Parool, bijna een halve eeuw geleden alweer, waarin hij het woord epibreren uitvond. Niemand die wist wat epibreren betekende, maar men durfde het ook niet te vragen. En zo werd er van alles geëpibreerd.

Het is het verhaal van de nieuwe kleren van de keizer uit het sprookje van Andersen. De keizer laat zich nieuwe kleren aanmeten die als bijzondere eigenschap hebben dat alleen intelligente mensen die kunnen waarnemen. Niemand die wat ziet, maar ook niemand die er iets over durft te zeggen, bang voor dom te worden versleten. En zo loopt de keizer naakt op straat en klapt iedereen voor zijn mooie nieuwe kleren. Alleen een kind gooit roet in het eten en roept: ‘Maar hij heeft helemaal niets aan!’ ‘Hoor de onschuld!’ is de onthullende reactie.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties