cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 februari 2021 door Piet van Midden

In de kerk is de verliezer de winnaar

Nederlanders zijn gek op spelletjes en daar ben ik trots op. Met de familie rond een bordspel alsof er geen digitale wereld bestaat. Spelletjes zijn heerlijk knus. Als kind speelde ik het liefst monopoly. Dat liep vrijwel altijd op ruzie uit, zodat het spel doorgaans door mijn moeder werd beëindigd. Maar het deed een beroep op je diepste verlangens: als een koning zijn, de grootste, de winnaar.

Wanneer bedenken we eens een spelletje waarbij de verliezer de grote winnaar wordt? Ik vrees dat het onverkoopbaar is, hoewel we elke zondag kunnen horen dat op die manier winnen juist evangelie is. Maar nog steeds speel ik in de vakantie in de caravan monopoly. Hoewel ze me altijd van vals spel beschuldigen, wordt daar nooit enig bewijs voor geleverd. Als je mijn vrouw de bank laat beheren, is het gewoon onmogelijk vals te spelen (dat is natuurlijk wel het leukste), want ze is spel bedervend eerlijk.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hilarisch, Ezeltje prik en vrouwe Justitia.

Wat betreft die ingeslagen weg van vaccineren: die ezel van Bileam wilde niet verder. Hij ging er zelfs bij liggen toen hij met slaan gedwongen werd.