cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2020 door Redactie

Kerst wordt anders dan alle andere jaren; wellicht derde coronagolf op komst

We lijken het coronavirus maar niet onder de knie te krijgen. Ondanks dat er alweer geruime tijd nieuwe maatregelen gelden, krijgen we in Nederland geen grip om het aantal besmettingen. Premier Rutte maakte dinsdagavond tijdens een persconferentie bekend dat we dus ook tijdens de feestdagen nog in gedeeltelijke lockdown zijn. Wellicht worden de maatregelen zelfs nog aangescherpt.

De vooruitzichten zijn somber. Wie stiekem gehoopt had dat er voor kerst een versoepeling van de maatregelen zou komen, kreeg gisteren definitief te horen dat dit niet het geval zal zijn. Sterker nog, de kans bestaat zelfs dat de maatregelen juist aangescherpt worden. Geen kerstdienst dus met meer bezoekers. Geen kerstnachtdiensten. Geen speciale kinderdiensten waarbij ook ouders aanwezig zijn. Ook familiebezoek dient beperkt te worden. Kerst zal dit jaar daardoor anders worden dan alle andere jaren.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Beetje raar. Volgens mij zitten we nog steeds in de tweede golf. Er is nog steeds geen reden om aan te nemen dat het aantal toe gaat nemen. Ten onrechte worden positief getesten besmetten genoemd en bovendien neemt het aantal positief getesten nu toe omdat ook mensen die geen symptomen hebben zich mogen laten testen. De testen zijn aantoonbaar onbetrouwbaar en derhalve geen betrouwbare graadmeter voor het verloop van de golf. In de eerste golf keken we naar ziekenhuisopnames. Dat geeft een veel beter beeld. Dat is nu net als met de griep.