cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2020 door Redactie

Alleen SGP stemt tegen schrappen identiteitsverklaringen scholen over homoseksualiteit

Een motie om een einde te maken aan identiteitsverklaringen waarin homoseksualiteit wordt afgewezen, is dinsdag met een grote meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer. Ook christelijke partijen CDA en ChristenUnie stemden voor deze motie. De motie volgde op de ophef die de afgelopen week ontstond over identiteitsverklaringen op reformatorische scholen.

In de motie wordt het kabinet verzocht om “met spoed een einde te maken aan dit soort verklaringen”. De SGP is de enige partij in de Tweede Kamer die tegen de motie stemde. Voordat er gestemd werd, legde Kamerlid Roelof Bisschop uitgebreid uit waarom zijn partij tegen stemde: “Het is feitelijk onjuist dat christelijke scholen geen oog hebben voor de moeilijke situatie waarin jongeren met een homoseksuele geaardheid kunnen verkeren. Ze moeten zich op elke school veilig weten. Feitelijk onjuist is ook dat scholen anti-homoverklaringen hanteren. Feitelijk onjuist is bovendien dat het klimaat op christelijke scholen minder onveilig is voor leerlingen met een homoseksuele geaardheid dan op andere scholen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vrijheid van onderwijs
- SP-Kamerlid over afschaffen identiteitsverklaring: "School kan echt wel confrontatie met andersdenkenden aan"
- SGP-jongeren maakt statement voor onderwijsvrijheid: echte diversiteit gaat verder dan liberalisme
- Stefan Paas duidt refocultuur en onderwijsvrijheid: “Als je alles wilt controleren, leg je het leven plat”
- SGP-raadslid schrikt van aanval op christelijk onderwijs: "Een ideologisch gedreven kruistocht"
- Politieke partijen willen onderwijsvrijheid verder inperken met aanpassen Grondwet
Meer over Vrijheid van onderwijs »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Dappere en standvastige SGP!In maart hoop ik weer op jullie te stemmen. Het verdient alle respect dat jullie je rug recht houden in deze gevaarlijke heisa.

Na de scholen zijn de kerken aan de beurt. En daarna mag je niet meer openlijk zeggen tegen het homohuwelijk te zijn. Dan volgen er sancties, waarschijnlijk mede gesteund door de CU. Wie weet, wordt de Bijbel binnenkort een verboden boek. Toch ligt in het vasthouden daaraan onze redding!