cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christian Verwoerd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 oktober 2020 door Christian Verwoerd

Corona vraagt om leiders zoals koning David

David is voor mij altijd één van mijn favoriete Bijbelse personen geweest. Niet alleen omdat hij muziek maakte, maar vooral ook omdat Hij een man was die én in een hoge positie stond, én die ook nog eens een hart had dat helemaal naar God uitging. Dat kan dus. Ook al zijn zulke leiders ontzettend schaars. De meeste Nederlanders zitten waarschijnlijk niet te wachten op regeringsleiders die afgestemd zijn op God, maar dat is wel precies wat we nodig hebben in deze tijd van onwetendheid. Wat als onze leiders waren zoals bijvoorbeeld koning David?

De coronacrisis heeft onze Westerse wereld overvallen in een tijd waarin we steeds meer zijn gaan denken dat wíj de wereld besturen. Als je mensen vraagt waar ze in geloven, is het antwoord steeds vaker: ‘ik geloof in mijzelf’. Er wordt ons steeds meer geleerd dat we moeten vertrouwen op de ‘wetenschap’ die de mens heeft ontwikkeld en we worden aangepraat dat het leven maakbaar is en dat je de top kunt bereiken als je maar alles uit jezelf weet te halen. Alles wat overeenstemt met een atheïstische levensvisie wordt wetenschap genoemd en alle wetenschap die met Bijbels geloven overeenstemt, wordt geloof genoemd. En zo hebben we de mens tot god gemaakt.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christian Verwoerd
- Wat wij kunnen leren van het krachtige getuigenis van de eerste christenen
- Deze ene vraag zal opwekking geven
- De onzichtbare hand van God: een vernietigingsplan werd op het nippertje voorkomen
- Durven wij op te treden tegen verval en onreinheid in Gods huis?
- In Nederland woedt een oorlog tegen het gezin
Meer over Christian Verwoerd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Uitzien naar de Zoon van David, heerlijk stuk, nuchter en waar, amen !