cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Marten Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 juni 2020 door Romee Boots

"Wie als christen niet lid is van een kerk, is ongehoorzaam aan God"

Veel kerken zien mensen vertrekken. Verschillende gelovigen starten hun eigen bijbelstudiegroep, of kiezen ervoor om hun geloof vorm te geven op hun eigen manier zonder kerk. Tijdens een discussie op het sociale medium Twitter zei Marten Visser hierover: 'Als christen, bijbellezer en kerkplanter zeg ik: geloven en kerklid zijn horen bij elkaar. Geloven en geen kerklid zijn is ongehoorzaamheid aan God.' Naar aanleiding van deze tweet ging Cvandaag met de directeur van zendingsorganisatie GlobalRize in gesprek.

Waarom horen geloven en kerklid zijn bij elkaar?
“Om mij heen hoor ik veel gelovigen zeggen dat ze zich ergeren aan bepaalde dingen uit hun kerk. Dat ze er niks aan hebben, niet dichter bij God komen, teleurgesteld zijn, moe zijn van de strijd, en willen uitzoeken wat voor hen goed is. Je ziet dan dat mensen vaak samen gaan eten of samen gaan bidden, omdat dat dan belangrijker wordt gezien dan het bezoeken van een fysieke kerk. De eerste vraag die ik mijzelf dan stel is; wat vindt God ervan?”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kerklozen
- Remmelt Meijer: "Oprechte christenen kunnen kerk en geloof niet combineren"
- Linda nam afscheid van de kerk: "Niet meer deel zijn van kerksysteem voelt als een bevrijding"
- David kon niet langer geloven in God: "Er is geen Heilige Geest meer die over mijn schouder meekijkt"
- Chris en Sjaak kunnen hun geloof niet combineren met de kerk: "Mijn geestelijk leven ontwikkel ik nu vooral buiten mijn kerk"
- Bob Venus heeft oog voor mensen die met pijn uit de kerk zijn gestapt
Meer over Kerklozen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Jezus zegt ‘waar 2 of 3 in Mijn naam bij elkaar komen, daar ben Ik in hun midden’. Hetgeen in onze Bijbelvertalingen als ‘kerk/gemeente’ vertaald is daar staat ‘de bijeengeroepen vergadering’, hier wordt nooit over een kerkelijke organisatie gesproken. Sterker nog; de Bijbel spreekt over ‘het Lichaam van Christus’ als er over de Kerk gesproken wordt. En daar wordt je lid van als je Jezus aanneemt als jouw Verlosser, maw als je je bekeerd. (Dus niet door een clublidmaatschap omdat je ouders je ‘gedoopt’ hebben). Rare gedachte dus vd dominee.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify