cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christian verwoerd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 maart 2020 door Christian Verwoerd

Waarom het gevaarlijk is om als christen te leven vanuit gevoel

In deze tijd worden onze zintuigen door alle moderne technieken en media-invloeden geprikkeld om steeds meer, en steeds extremer, dingen emotioneel te ervaren. En dit heeft veel invloed op ons als gelovigen vandaag de dag. Terwijl Bijbels geloven in essentie inhoudt dat je leeft vanuit de belofte van God, die vaak in strijd is met wat we in ons lichaam ervaren, merk ik dat veel christenen leven vanuit hun gevoel. En dat is gevaarlijk.

Van Abraham staat in Romeinen 4 vers 18 beschreven dat hij ´tegen alles in gehoopt en geloofd heeft´ dat hij een vader van veel volken zou worden. Tegen alles in, zonder het al te zien, vasthouden aan wat God heeft gezegd. Dat is hoe hij leefde en onder andere daarom wordt hij de vader van alle gelovigen genoemd. God test vaak ons vertrouwen in Zijn woorden, en dat doet Hij door ons niet gelijk de warmte, de luxe, de fijne omgeving te geven die we misschien verwachten als we Hem gaan volgen. Er is bij God zeker innerlijke blijdschap en vrede te vinden door de kracht van de Heilige Geest, maar het belangrijkste is juist dat ook wanneer we niets ervaren, en onze emoties heen en weer geslingerd worden, wij kunnen bouwen op Gods belofte. Onze hand leggen op wat er geschreven staat en het aannemen met ons verstand. Soms dwars tegen ons gevoel in.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christian Verwoerd
- Wat wij kunnen leren van het krachtige getuigenis van de eerste christenen
- Deze ene vraag zal opwekking geven
- De onzichtbare hand van God: een vernietigingsplan werd op het nippertje voorkomen
- Durven wij op te treden tegen verval en onreinheid in Gods huis?
- Corona vraagt om leiders zoals koning David
Meer over Christian Verwoerd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mijn vrouw zegt altijd, ik ben niet tot gevoel gekomen maar tot geloof. En soms voel je helemaal niets, en is er alleen maar geloof.

Nog een leuke andere, heeft hier niets mee te maken maar wel een doordenker.

De Heilige Geest kan ook klokkijken.