cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. Klaassen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 september 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. M. Klaassen over de naweeën van de Nashvilleverklaring: "Predikanten die zich verzetten tegen de nieuwe moraal zijn ‘haatdominees’"

“Ondertekenaars van de Nashvilleverklaring zijn weggezet als de nieuwe ketters. Wie moeite heeft met homoseksualiteit wordt homofoob genoemd, predikanten die zich verzetten zijn ‘haatdominees’. Wie niet meegaat in die transitie en die nieuwe moraal, loopt het gevaar verdacht te worden”, vertelde ds. M. Klaassen afgelopen donderdag in Putten op de studiedag over de Nashvilleverklaring.


CIP-redacteur Jeffrey Schipper sprak op de studiedag met dominee Klaassen in de CIP Podcast.

“Wij leven in het midden van een revolutie.” Klaassen begint zijn betoog met een citaat uit het boek ‘We cannot be silent’ van Albert Mohler. “Je hoeft het nieuws alleen maar te volgen om te weten dat hij gelijk heeft”, stelt de hervormde predikant. Hij verwijst naar een aantal recente nieuwsberichten. Hij verwijst naar een door de Tweede Kamer aangenomen motie om ‘homogenezingstherapie’ te verbieden. “Homo’s die vrijwillig hulp zoeken en op verandering hopen worden in de kou gelaten”, voegt Klaassen toe. Ook verwijst hij naar een school in Nederland die wilde dat een meisje voortaan als jongen door het leven gaat. “De school kreeg instructies om haar als zodanig aan te spreken. Toen één van de docenten aangaf daar moeite mee te hebben, werd ze door de directie op het matje geroepen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Het onderscheiden van de geesten daar komt het op aan. Inderdaad psalm 11, vertrouwen op de HEERE. Al in 1935 maakte de historicus J. Huizinga zich “ In de schaduwen van morgen” zorgen over de teloorgang van de beschaving: “ Zal deze beschaving gered worden, zal zij niet verzinken in eeuwen van barbarie, maar met behoud van de hoogste waarden, die haar erfgoed zijn, overgaan tot nieuwer en vaster staat, dan is het wel noodig, dat de nu levenden zich terdege rekenschap geven,

hoever het bederf, dat haar bedreigt, is voortgeschreden.”