cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
campen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 juli 2019 door Patrick Simons

Volgens ds. Van Campen staat de wederkomst in de kerk op een te laag pitje: "We hebben ons laten verleiden door een valstrik van satan"

Het Zoeklicht bestaat 100 jaar en dat wordt natuurlijk groots gevierd. In september vindt er een jubileumbijeenkomst plaats waarbij de ‘Maranatha gedachte’ vanzelfsprekend centraal zal staan. Dat is namelijk waar Het Zoeklicht al die jaren zich hard voor heeft gemaakt. Ds. M. M. van Campen is één van de sprekers. Hij gaat spreken over het thema ‘Leven in verwachting’. CIP.nl sprak met de hervormde predikant uit Goes over dit onderwerp, Het Zoeklicht en over de toekomst. "Ik denk dat we structureel te weinig met de wederkomst bezig zijn in de kerk." 

“De Maranatharoep van Het Zoeklicht ligt mij zeer na aan het hart”, steekt de predikant van wal. “Dat heeft eigenlijk te maken met twee gebeurtenissen uit mijn eigen leven. Allereerst herinner ik mijn grootmoeder die meer dan 90 jaar werd en altijd een trouwe lezer van Het Zoeklicht was. Ze duwde het ook onder mijn neus en ik las dat. Mijn oma leefde in de verwachting dat de Heere Jezus terug zou komen voordat ze zou ontslapen. Dat was haar hoop. Dat heeft ze niet mogen meemaken, maar ze leefde wel in die verwachting en dat is mooi omdat je dan blijmoedig bent. Dan hef je het hoofd omhoog en kijk je naar de hemel: komt mijn Heiland er nog niet aan? Als je echter leeft in de verwachting om te sterven, kijk je naar beneden. Dan kijk je naar een gat in de grond waar je vroeg of laat ingelegd gaat worden.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Klik hier voor meer informatie over de jubileumdagen van Het Zoeklicht

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ds. Van Campen, helemaal met u eens!