cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ds. C. G. Vreugdenhil
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?

“Dankzij het duizendjarig vrederijk hoeven we niet te denken: het wordt erger en erger met deze wereld. Nee, het is een teken van hoop dat God ons geeft,” zegt ds. C. G. Vreugdenhil. Onlangs verscheen zijn uitgave ‘Zie ik kom haastig’. De gereformeerde gemeente-predikant wijst op het geweldige toekomstperspectief van de christelijke gemeente. Het duizendjarig rijk is volgens hem één van de hoopvolle tekenen in de eindtijd.

“Er is maar één plaats in de Bijbel waar over het duizendjarig rijk wordt gesproken,” vertelt hij. “En dat is Openbaring 20. De vraag is: moeten we dit wel of niet letterlijk opvatten. Gelet op de getallensymboliek in Openbaring kan ik het moeilijk aanvaarden dat die duizend jaar letterlijk zou zijn. Maar dat is niet het belangrijkste. De één spreekt over letterlijk duizend jaar en een ander een bepaalde periode.” Om duidelijk te maken hoe moeilijk een eenvoudige uitleg van het duizendjarig vrederijk is, zet Vreugdenhil een aantal visies op een rijtje:

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
- Orlando Bottenbley ziet link tussen corona en de eindtijd: "Kans is groot dat Jezus binnen 15 jaar terugkomt"
Meer over Wederkomst en eindtijd »

lik hier om het boek van ds. C. G. Vreugdenhil te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het zal 1000 jaar vrede zijn op aarde, onder de regering van Koning Jezus, de duivel gebonden. Daarna zal de duivel losgelaten worden en zal blijken dat er toch nog mensen zullen zijn die hem liever volgen dan Jezus, zodat het voor iedereen helder moet zijn, dat elk mens om zijn eigen zonden veroordeeld zal worden, iedereen die niet in het Boek des Levens geschreven is. Van hen die nu en straks in Jezus geloven, staat de naam in het Boek des Levens. De jouwe ook? De mijne wel.