cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dopen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juli 2019 door Redactie

Onrust op Urk: leerkracht mag niet meer voor de klas nadat hij als evangelist bekeerling doopt in IJsselmeer

Vorige week kwam er bijzonder nieuws naar buiten vanuit Urk. Onder jongeren in het christelijke dorp is een opwekking gaande waarbij een steeds groter wordende groep jongeren samen bidt en zingt op het strand. Helaas is er inmiddels ook onrust ontstaan nadat een jonge evangelist die ook lesgeeft op de plaatselijke Beatrixschool niet meer voor de klas mag staan. De reden? De leerkracht doopte een jongen die tot geloof kwam en graag gedoopt wilde worden. Dat meldt een anonieme bron tegenover CIP.nl. Het verhaal is vervolgens door meerdere bronnen op Urk tegenover CIP.nl bevestigd.

Hoewel zowel de leerkracht als de jongen die hij gedoopt heeft regelmatig aanwezig zijn bij Fearless in Christ, zoals de herlevingsbeweging heet, staat wat er gebeurd is hier volledig los van. Naast zijn werk als leerkracht is de bewuste jongeman namelijk ook actief als evangelist. In die hoedanigheid kwam hij een volwassen jongen tegen die door het getuigenis van iemand anders tot geloof is gekomen. Deze jongen vond het lastig om de Bijbel te lezen, waarna de jonge evangelist besloot om daarbij te helpen. Samen lazen en bespraken ze het Johannesevangelie. Vervolgens vroeg de nieuwgelovige of hij gedoopt kon worden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Doop
- Kinderdoop of volwassendoop: wat is de Bijbelse doop?
- "Doopwater mag christenen niet scheiden"
- Waarom Martijn moeite heeft met christenen die zich laten overdopen
- Nico van der Voet heeft een boodschap voor christenen die discussiëren over de doop
- Martijn respecteert volwassendoop: "Toch heb ik mijn kinderen laten dopen"
Meer over Doop »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
We bidden Éénparig voor de redding van de ziel van deze predikant, en mogelijk velen met hem. "De Geest beweegt en je weet niet waar vandaan of waarheen"....zo ook in Urk. (Joh. 3:8)

Shalom, visseds van mensen.