cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
geld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 juni 2019 door Arie-Jan Mulder

Sommige christenen worden opgedragen een tiende deel van hun inkomsten te geven: een Bijbelse plicht?

Een vriend van me vertelde dat bij hem in de kerk iedereen wordt gevraagd een tiende deel van zijn inkomsten af te dragen. Hij vroeg mij naar de bijbelse achtergrond van deze vraag, en of dat in deze tijd ook nog geldt. Als antwoord heb ik voor hem het volgende overzichtje opgesteld. Dat leidde voor hem tot een heel verhelderend gesprek met zijn voorganger over het onderwerp. Ik hoop dat u er als lezer ook iets aan heeft. Ik heb de betreffende bijbelgedeelten erbij genoemd voor als u het zelf nog eens wilt nalezen.

Het systeem van tienden werd ingesteld voor het volk Israël toen ze in het beloofde land kwamen wonen. Alle stammen kregen daar een deel van het land toegewezen om van te leven. Alleen de Levieten kregen geen land. Zij moesten dienst doen voor God en konden dus niet op het land werken. Maar zij moesten natuurlijk ook eten en kregen daarom recht op een deel van de oogst van alle andere stammen (Numeri 18:21-24).
De tienden moesten worden afgedragen maar waren ook bedoeld om bij de tempel lekker te eten en te drinken en feest te vieren met het eigen gezin. Daarbij moesten ze ook de Levieten laten meegenieten en de armen en vreemdelingen (Deuteronomium 14:22-29).

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Tienden geven
- Beroven we God door geen tienden te geven?
- Rijker worden door tienden geven. Klopt dat wel?
- 7 redenen waarom christenen niet verplicht zijn hun tienden te geven
- Waarom ik geen voorstander ben van het geven van tienden aan de kerk
- Is tienden geven als christen verplicht?
Meer over Tienden geven »

Klik hier om zijn website te bezoeken

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Mooie en verhelderende uitleg, Arie Jan. Dank!