cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
voorspoed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 mei 2019 door podcast

Ben Kroeske gelooft dat God je beloont als je op Hem vertrouwt: een flirt met het welvaartsevangelie? - CIP Podcast

In de CIP Podcast praten Dick en Jeffrey over een recent interview met de Amsterdamse voorganger Ben Kroeske. In dat artikel vertelt hij dat je niet per se arm hoeft te zijn als je God dient, integendeel. God zegent overvloedig.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Beluister het fragment vanaf minuut 32.

Ben Kroeske heeft het boek 'Voorziener' geschreven, waarin hij benadrukt dat als je Gods principes toepast en Hem vertrouwt, dat je niet beschaamd uitkomt. Dick: "Hij ging zelf naar Amerika om een Bijbelschool te doen. Samen met zijn broer had hij een paar honderd euro op zak. Net zoals Jezus die de discipelen uitzond zonder dat ze iets bij zich hadden, zeiden Ben en zijn broer ook tegen elkaar: 'We vertrouwen erop dat God het gaat doen'. Ze hebben wel vaak boterhammetjes met pindakaas gegeten, maar desondanks altijd gezien dat God voorziet. En vaak ook uitbundig. Ben zegt in het interview ook: 'God wil niet dat je per se arm bent als christenlijk, Hij zegt juist overvloedig."

Jeffrey vraagt zich af: 'Hoe ging dat dan? Kreeg hij kippetjes van de buren?' Dick legt uit: "Toen ze in Amerika aankwamen, ontmoetten ze een pastor die hen een lift gaf naar een conferentie waar ze verwacht werden. Die pastor hadden ze daarna nooit meer gezien. Daarna kwam er weer een andere man die hen aanbod om rond te rijden. Of mensen die het op hun hart hadden om geld te geven."

"Ook hebben ze een auto weten te kopen voor een heel laag bedrag. De auto viel bijna uit elkaar. Ben en zijn broer zeiden tegen elkaar: 'Als deze auto het negen maanden volhoudt, is het een heel groot wonder.' Uiteindelijk heeft de auto het drie jaar gedaan. God heeft hen beschermd, zegt hij."

Principes
Ook gaf Ben nog wat principes mee. "Hij vertelt dat het een misvatting is om te denken dat het heilig is om arm te zijn. Ben citeert de Bijbeltekst waarin God zegt: 'Al het zilver en het goud is van mij.' Ook waren er 'heiligen' zoals David en Abraham die heel rijk waren."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Op zich gaat het erom: hoe leef je in je armoe of je rijkdom. Maar de rijke kan makkelijk denken dat hij niemand nodig heeft, ook God niet, terwijl de arme eerder met de neus op de feiten gedrukt wordt, dat hij minimaal wel degelijk zijn medemens nodig heeft. Enfin, Jezus waarschuwt niet voor niks vooral de rijken, want zij lopen meer gevaar - en in Nederland is de hele middenklasse toch een beetje rijk.