cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
antisemitisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 maart 2019 door Dick van den Bos

Verdienen tegen Jodenhaat demonstrerende christenen meer aandacht? - CIP Podcast

Christenen voor Israël riep vorige week op tot een protest bij het partijkantoor van GroenLinks, nadat zij de antisemitische BDS-beweging steunden. Daarbij kwamen 150 mensen opdagen. Dick en Jeffrey praten hierover in de CIP Podcast. Moeten we duidelijker opstaan tegen antisemitisme? 

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Beluister het fragment vanaf minuut 17:48

Het feit dat GroenLinks de BDS-beweging steunt, die oproept tot een boycot van Israël en banden heeft met terroristen, schoot Christenen voor Israël in het verkeerde keelgat, vertelt Jeffrey. "Daar is veel voor te zeggen, vooral in een tijd van toenemend antisemitisme. Juist in deze tijd vluchten veel joden Europa uit. Als er bij de klimaatmars 40.000 mensen komen opdagen, dan is het wel jammer dat er hier maar 150 mensen langs komen."

Jeffrey vervolgt: "Ik denk dat Christenen voor Israël dit beter moest organiseren. Ik hoorde het enkele dagen van tevoren dat het 's ochtends om acht uur gehouden werd, op een werkdag."

Of Jeffrey anders was gegaan? "Nou, ik ben niet zo'n protesttype, maar ik had wel wat mensen ingelicht om mij heen, zo van; 'is dit wat voor jou?' Maar nu was het heel kortdag. Mijn tip is dan ook, pak het volgende keer iets grondiger aan. Ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn met een hart voor Israël die graag waren langsgekomen, ook als het in het weekend was." Dick: "Het speelt wellicht mee dat het kantoor op zaterdagochtend waarschijnlijk niet open is." Jeffrey: "Dat is waar! Ze hebben ook een document overhandigd aan het partijkantoor." 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
We inventariseren de satanische bolwerken in onze eigen omgeving en bidden ÉÉNPARIG om het gestolen gebied in te nemen zoals Jabez, halleluja

Shalom