cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2018 door Dick van den Bos

Ophef over vermeende partijdigheid Siriz: zijn hun adviezen wel of niet neutraal? - CIP Podcast

Er is ophef ontstaan over de vermeende partijdigheid van Siriz - de organisatie die met steun van de overheid vrouwen helpt als ze ongewenst zwanger zijn. Maar of hun adviezen wel neutraal zijn, wordt nu betwijfeld. Dick en Rik praten hierover in de CIP Podcast.


Beluister het frament vanaf minuut 1:20

Siriz komt voor uit de VBOK, die uitgesproken pro-life is. Siriz stelt zich neutraler op, dus als je een abortus wilt, zullen ze zich er niet actief tegen verzetten. Ze zullen je hoogstens adviseren om er over na te denken.

Dick legt uit waar de ophef over gaat. "Ze hebben zich in de kaarten laten kijken door mee te doen aan de Week van het Leven. Dat haalt de schijn van neutraliteit een beetje weg." Terwijl ze wel dankzij de SGP 1,7 miljoen subsidie krijgen, vertelt Rik. "In werkelijkheid valt de neutraliteit dus mee, tevens ook omdat ze in chatgesprekken blijken te verwijzen naar een christelijk standpunt, zo onthulde de Groende Amsterdammer. De ophef lijkt me dan logisch."

Ze krijgen 1,7 mijloen van de overheid, maar zijn niet zo neutraal als je zou willen. En dus dreigt D66 met GroenLinks om het helemaal stop te zetten. Eerst was er consensus gekomen, met inspanning van staatssecretaris Blokhuis (foto) van de CU. De harde eis was dat hij het zou controleren, en dus leek alles opgelost. Totdat Siriz nu meewerkt aan de Week van het Leven. Rik: "Dan snap ik dat ze zeggen: stop de subsidie."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Dag Rik en Dick. Ik mis in jullie overwegingen de bedenktijd die de wetgever rondom abortus heeft opgenomen. Daarmee wordt door de wetgever uitgedrukt dat abortus toch niet zomaar een dingetje is waartoe je kunt besluiten. Dus kun je best een kanttekening plaatsen bij de opmerking van Rik dat de wet zegt dat abortus geen probleem is. Als dat zo was, waarom dan die bedenktijd?