cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Waarom steeds meer mensen de GerGem verlaten (en wat de GerGem zou moeten doen)

“Ik hoor wel eens preken waarin niet één keer de naam van de Heere Jezus wordt genoemd. Vandaag de dag nemen jongeren daar geen genoegen mee,” maakt evangelist Jan van Dooijeweert duidelijk. De Gereformeerde Gemeenten (GerGem) zagen in de periode van 2008 tot en met 2017 ruim 20.000 (doop)leden vertrekken. Van Dooijeweert legt als lid van deze kerk uit waarom kerkgangers vertrekken en wat de GerGem zou moeten doen. “Na iedere lezing spreek ik mensen die zeggen: ‘Ik was vroeger ook van de Gereformeerde Gemeente’.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Knap dat een lid en voormalig evangelist van de Ger.Gem. dit zo duidelijk durft te stellen!!! Wat mij persoonlijk betreft één kanttekening: hoe lief je 'je kerk' ook hebt, het gaat uiteindelijk om de Heer van de kerk. En als Hij, 'met eerbied gesproken', totaal niet uit de verf komt, dan zou ik zeggen: zoek alsjeblieft een kerk waar het beter toeven is... Ook daar zal het niet volmaakt zijn (zo is mijn ervaring), maar in ieder geval word je niet in een harnas gedrongen. 'Waar de Geest is, is vrijheid!'