cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2022 door Fred de Vries

Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?

Vandaag Inside is van de buis getrokken en laat ik direct met de deur in huis vallen: Daar ben ik niet blij mee. Een biecht van Johan Derksen was de directe aanleiding en nu zit ook ik, samen met vele andere Nederlanders, met stevig aangebrande peren. Hoe kom ik de week door? Het zijn donkere tijden voor mensen die van ongezouten meningen houden en een leuke (soms ordinaire) grap.

Het programma was voor mij een oase van ergernissen en dat kwam voornamelijk door Derksen zelf. Bloedirritant vond ik hem soms als hij weer eens wat zei over abortus of over het coronavaccin begon te orakelen. Christenen moesten het daarbij ontgelden want geloven in God is voor hem hetzelfde als geloven in sprookjes.
Juist dit alles was voor mij een reden om te kijken. Johan Derksen was juist hierom mijn held. Ik heb een hekel aan mensen die meningloos op TV lopen te kakelen. Ik ben zelf niet vies van iets wat ongezouten is en daarom keek ik graag naar Vandaag Inside.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Een politicus als Kaag heeft niets te zoeken bij College Tour
- Het ingestorte kaartenhuis van een verdachte HHK-predikant
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ach wat een verdriet, weer een held verloren. Als we Jezus liefhebben gaan al onze helden er aan. En houden we maar 1 Held over. Dat is Hij Die ons leven is. Col. 3:4Ik zet me schrap.