cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 april 2022 door Dr. P. J. van Midden

Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (1 Korinthe 11: de rol van de vrouw)

In de reeks Onbevangen de Bijbel door gaan Annemarieke Graveland en dr. Piet van Midden samen de Bijbel door. Ze zijn inmiddels aanbeland bij 1 Korinthe 11, waarover Annemarieke schreef het een lastig hoofdstuk te vinden. Ze was het op z'n zachtst gezegd niet eens met Paulus en schreef zelfs over 'weerzin' over de manier waarop over vrouwen geschreven wordt. Vandaag reageert Van Midden. 

Dag Annemarieke,

Ja, die had ik zien aankomen: 1 Korinthe 11, gelezen door Annemarieke Graveland. Een feestje voor mij. Hoe gaat ze zich hieruit redden, vroeg ik me af. Ik weet het nu: een beetje verbeten. Ik snap het, Annemarieke. Alleen deel ik die verbetenheid niet. Of ik me houd aan de voorschriften van Paulus? Nee, ook al zijn die een stuk makkelijker voor een man dan voor een vrouw. Laat ik beginnen met een citaat van iemand aan wie ik alleen maar met warmte kan denken: Blouma Jacobs, de vrouw van de Nederlandse opperrabijn Binyomin Jacobs. Bekend bij CIP. Blouma zegt in een interview (even zoeken op Blouma Jacobs): "Als getrouwde orthodox-joodse vrouw haal je het niet in je hoofd om je buiten de slaapkamer zonder hoofdbedekking te vertonen. Wie dat plotseling wel doet, is duidelijk van haar geloof gevallen of in een geloofscrisis beland.".... "Je bedekt je hoofd niet omdat je daartoe gedwongen wordt”, vertelt Jacobs. "Je doet het omdat je een schakel bent in de keten van het Joodse volk. Door de Joodse wetten na te leven, houd je de keten in stand.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Onbevangen de Bijbel door
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 28: De Opstanding)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: De Opstanding (Matteüs 28)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 27: Mijn Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Mijn Jezus (Matteüs 27)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 26: een zwakke en kwetsbare Jezus)
Meer over Onbevangen de Bijbel door »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen