cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hilde Pater
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 november 2021 door Nienke Alblas

Hilde Pater: "Als je single bent, betekent het niet dat er iets mis met je is"

Lange tijd had Hilde Pater moeite met haar single-zijn. "Ik zag het altijd als iets moeilijks", vertelt ze. Naar aanleiding van een preek in de kerk ging Hilde op zoek naar de mooie kanten van het single-zijn. Ze schreef het boek Beantwoorde liefde over hoe haar leven sindsdien veranderde. "Wanneer je single bent, betekent het niet dat er iets mis met je is."

Met haar boek maakt Hilde single-zijn bespreekbaar. "Ik zie veel eenzaamheid terugkomen bij christelijke singles die ik spreek. Vaak voelen zij zich onbegrepen in de maatschappij in de kerk. Er is vaak weinig aandacht voor singles. Wanneer er wel aandacht voor singles is, ligt de nadruk in de ervaring van de meesten op de waaromvraag: waarom ben jij nog single?", aldus Hilde. Ze wil verder kijken dan deze vraag en richt zich dan ook vooral op hoe je als single je relatie met God op kan bouwen, in plaats van met iemand anders.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Singles
- Bewust alleen blijven? Zelfbevrediging? Cocky Drost beantwoordt veelgestelde vragen van christelijke singles
- Zes tips om als getrouwde christen singles te omarmen
- Waarom daten christelijke singles niet of nauwelijks?
- Vijf redenen om als christen single te zijn
- Waarom singles heel erg nuttig zijn in Gods koninkrijk
Meer over Singles »

Klik hier om Beantwoorde liefde te bestellen!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Heel herkenbaar. Was tot mijn 70e single en had mijn leven in dienst van God gesteld. Wat ik mocht doen, kun je eigenlijk alleen als alleenstaande doen. En dat wist God. Hij gaf me daarom ook de gave om alleen te kunnen zijn. Ik was gelukkig. En toen.. gaf God mij op mijn 71e alsnog een man. Samen zijn we intens gelukkig.