cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hugo de Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2021 door Redactie

Kerken sturen brandbrief naar Hugo de Jonge: "We maken ernstig bezwaar tegen 2G-beleid"

In een brief die rechtstreeks gericht is aan demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft het Breed beraad van protestantse kerken haar zorgen geuit over het voorgenomen 2G-beleid. De brief laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Men zegt zich “grote zorgen” te maken over de invoering van 2G-beleid en “ernstig bezwaar” te maken.

Het zogeheten Breed beraad bestaat uit verschillende kerken uit de reformatorische gezindte: de Gereformeerde Bond binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), de Gereformeerde Gemeenten, de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Al deze kerken hebben de brief ondertekend die dinsdag ook online werd gepubliceerd.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Lees hier de hele brief

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

In 2020 heeft de regering een sprookje verteld over vaccinaties: “dan ben je klaar”. Vanaf zomer 2021 weet men dat dat niet waar is, maar men trekt het sprookje niet in. In plaats daarvan wijst men niet naar zichzelf als de schuldigen, maar naar de ongevaccineerden. Bij de eurocrisis hadden de Grieken het gedaan. Bij de coronacrisis de ongevaccineerden. Deze oude zondebokreflex is een indicator dat het allemaal niet werkt. Want anders heb je geen schuldigen nodig. Hellend vlak: permanente crisis, permanente maatregelen (A. Boin).