cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
campen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 mei 2019 door Patrick Simons

Ds. Van Campen wilde T-shirt met doodshoofd meenemen op de kansel: "Van mijn dorre schedel gaat nog een preek uit"

Ds. M. M. van Campen wilde eigenlijk een T-shirt met een doodshoofd meenemen op de kansel afgelopen week. Zijn vrouw weerhield hem ervan. De voorganger van de hervormde gemeente in Goes preekte over het geloof, de hoop en het liefdesverlangen van Job en haalde daarbij aan het einde ds. Kohlbrugge aan: "Wanneer ik sterf en iemand vindt mijn dorre schedel, dan gaat er van mijn schedel nog een preek uit."

Van Campen preekt over Job 19 en vertelt aan het begin van zijn preek daarbij onder andere te moeten denken aan de oma van C.H. Spurgeon, Sara Spurgeon. Ze stierf toen haar man aan het preken was. Haar man kwam terug en vond zijn Sara dood in de stoel. Met een bijbel op haar schoot terwijl haar wijsvinger wees op Job 19:21: 'Ontferm u over mij, ontferm u over mij.' "Over dit prachtige hoofdstuk gaan we vandaag nadenken."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk hier de hele preek van ds. Van Campen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wat geweldig, dit getuigenis! het komt aan op wat beleden wordt in zondag 1 van onze Catechismus: Dat ik in leven en sterven het eigendom ben van mijn Zaligmaker Jezus Christus.

Het grafschrift (in het Duits) van Ds. H.F Kohlbrugge draag ik al jaren mee in mijn bijbeltje: zoals hij er in zijn leven vrijmoedig van getuigd heeft (en tegenstand ervoer) toont hij in zijn symbolisch spreken over zijn reeds gestorven lichaam, dat het dan op allerlei wijze nog zou willen getuigen en danken voor GODS GROTE EN ONUITPUTTELIJKE LIEFDE!