cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. M. van Campen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 februari 2018 door Jeffrey Schipper

"Homo’s mogen hun geaardheid aanvaarden, beleven en uiten"

“‘Je mag wel homo zijn maar het niet praktiseren’. Dit is een goedkope en makkelijke uitspraak,” stelt ds. M. M. van Campen. De hervormde predikant preekte onlangs over het thema ‘Hart Voor Homo’s’ in zijn gemeente in Rotterdam-Zuid. "Je mag je geaardheid aanvaarden, beleven en uiten als onderdeel van jouw unieke persoonlijkheid. Maar de Bijbel trekt een grens bij geslachtsverkeer," maakt hij duidelijk.

“Probeer je eens in te denken hoe het is om nooit seksuele omgang te hebben met een geliefde. ‘Je kunt verliefd worden maar mag er nooit aan toegeven.’ Het is als met de volumeknop van een radio. Het is geen kwestie van keihard of helemaal uit. Daar zit ook nog wat tussen. Hoe wordt hier binnen de gereformeerde gezindte over gesproken? Vaak wordt er binnen families lacherig over gepraat. ‘Ik heb een neef die nicht is.’ En hoe gaan we hiermee om op refoscholen?” Van Campen citeert iemand die uit de kast is gekomen. ‘Toen ik ervoor uitkwam, werd ik een mikpunt van spot, minachting en scheldpartijen.’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

God schiep man en vrouw, zegende hen en zei: wees vruchtbaar! Dat kan met anders dan binnen een relatie tussen man en vrouw. Al het andere is niet naar Gods scheppingsorde, maar een gerichtheid van de mens die het natuurlijke heeft ingewisseld voor het onnatuurlijke.