cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ongelukkig
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 april 2023 door Redactie

Homoseksuele Refoweb-vragensteller is diep ongelukkig: 'Zelfmoordgedachten gaan door mijn hoofd'

'Er is continu strijd in mij. Ik wil zo graag geborgenheid en wat daarbij hoort, maar aan de andere kant wil ik ook een leven volgens de regels die God in Zijn Woord geeft. Ik voel mij zo ontzettend leeg. Soms gaan zelfmoordgedachten door mijn hoofd. Ik voel mij diep ongelukkig. Wat moet ik doen om de leegte van binnen te vervullen? Wat moet ik?', aldus een 30-jarige homoseksueel in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'Je mag er zijn als mens in de eerste plaats. God wil je niet kwijt, ook al ben je zondaar', benadrukt ds. H. H. Klomp in zijn antwoord. 'God wil Zich over jou ontfermen, zoals je ook persoonlijk, bevindelijk mag kennen. Sla nòòit de hand aan jezelf, maar vertrouw je aan de Heiland toe! Lees Filippenzen 4: 6-7. Dan zal de duivel het niet winnen!

Probeer niet zozeer de nadruk te leggen op dat je homo bent, maar vooral schepping van God met een andere geaardheid. Openheid kan een manier zijn om homoseksuele gevoelens onder controle te krijgen/te houden. Ook het grote belang van goede vriendschappen komt hierbij. Daarin is namelijk ruimte om met anderen/de ander emotionele intimiteit te beleven. Een verantwoord contact kan uitkomst geven in die persoonlijke leegte. Zoek ook hulp op dat vlak. Hopelijk heb je een goede vriend of vriendin; je ouderling of dominee met wie je vertrouwelijk kunt praten', aldus de christelijke gereformeerde emerituspredikant.

De dominee geeft als handreiking een aantal boekentips, waaronder twee boeken van Herman van Wijngaarden en het boek Homo in de Biblebelt van Christine Stam en Ineke de Jong. 'Ook bij de Stichting Hart van Homo's kun je terecht voor goede Bijbelstudies en ontmoeting en vriendschap.'

Heb ook jij last van zelfmoordgedachten, heb je hier vragen over of ken je iemand die hier last van heeft? Neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goed advies van ds. Klomp. Mag ik aanvullend nog even wijzen op paragraaf 10 van https://www.stichtingpromise.com/de-bijbelse-weg-voor-de-nood-van-homoseksuelen.html