cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Matthijs Vlaardingerbroek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

26 april 2023 door Redactie

Terugluisteren: Matthijs Vlaardingerbroek over zijn burn-out en geloofscrisis

God vroeg Matthijs Vlaardingerbroek om hem los te laten en zoals Matthijs het zelf omschrijft: God blies het kaarsje van Zijn aanwezigheid in mijn leven uit. Wat blijft er over als je je hele leven op God gebaseerd hebt en Hij afstand neemt, welke twijfels komen er dan vrij en waar zoek je als God zich niet wil laten vinden? De opiniemaker en columnist van Cvandaag sprak bij Groot Nieuws Radio over zijn burn-out en geloofscrisis.

Vlaardingerbroek: “Pas achteraf ontdekte ik dat ik niet God, maar een idee van God had losgelaten. God kun je niet vastpakken, God kun je ook niet loslaten. God is veel te groot. Je kunt alleen een beeld of bril van God loslaten.” Matthijs legt het verder uit “Ik haalde heel veel veiligheid en zekerheid uit God. En God bood mij die veiligheid en zekerheid. Maar dat was een beperkt beeld van God. Jezus zegt dan: Wie vrucht draagt die snoeit Hij, zodat je meer vrucht mag dragen. God is helemaal niet geïnteresseerd in mijn veiligheidsgevoel maar in mijn groei, mijn vrucht."

Lees ook: God blies het kaarsje van Zijn aanwezigheid in mijn leven uit en beluister onderstaand gesprek van Groot Nieuws Radio: 

Neem een kijkje op de website van Groot Nieuws Radio

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Een bijzonder mooi interview. Matthijs verlangt er naar God als een vriend te kunnen zien. Er komt een dag dat iedereen zal beseffen wie wij werkelijk zijn. Dat gaat nog veel verder dan dat God een vriend is die wij af en toe ontmoeten. Dan is God alles en in allen. Wat Matthijs overkomt is onderdeel van een proces op kosmische schaal. Het is niet slechts het proces van Matthijs, maar het is het proces van ons allemaal. Omdat wij allen één zijn in Christus. Niet slechts de gelovigen, maar alles wat leeft vormt dit lichaam van Christus.