cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
IJshockey lgbt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2023 door Patrick Goede

Christelijke ijshockeyspeler weigert deel te nemen aan LHBTI-festiviteiten van team

Een ijshockeyspeler van de Philadelphia Flyers weigerde dinsdag deel te nemen aan een LHBTI 'Pride Night' van zijn team. Volgens de Christian Post deed de speler dat omdat hij als orthodox christen "trouw aan zijn religie wilde blijven". 

Flyers-verdediger Ivan Provorov bleef buiten terwijl zijn teamleden zich bezighielden met warming-ups en een viering van de 'Pride', wat onderdeel was van de inspanningen van het team om solidariteit te tonen met de LHBTI-gemeenschap. 

Een pride-gerelateerd decor en verlichting waren zichtbaar in het Wells Fargo Center in Philadelphia. De Flyers waren tijdens de warming-ups te zien in regenboogtruien en hockeysticks met regenboogtape. 

Hoewel Provorov niet deelnam aan de pride-festiviteiten, voegde hij zich na de warming-ups bij zijn teamleden op het ijs en speelde hij tegen de Anaheim Ducks, een wedstrijd waarin de Flyers overigens met 5-2 wonnen.

Russisch orhtodox
"Ik respecteer iedereen en ik respecteer ieders keuzes", zei Provorov, een Russisch-orthodoxe christen, na de wedstrijd tegen verslaggevers. "Mijn keuze is om trouw te blijven aan mezelf en mijn religie."

Flyers-hoofdcoach John Tortorella steunde de beslissing van Provorov. "Hij is trouw aan zichzelf en aan zijn religie. Dat respecteer ik aan Provy; hij is altijd trouw aan zichzelf", aldus Tortorella, die eraan toevoegde dat hij een speler niet de kans zou ontzeggen om deel te nemen aan hockeywedstrijden vanwege hun religieuze overtuigingen. 

In een verklaring, na de wedstrijd vrijgegeven door de Philadelphia Flyers, staat dat de organisatie inclusiviteit belangrijk vindt en de LHBTI-gemeenschap met trots steunt.

'Veel van onze spelers zijn actief in hun steun aan lokale LHBTI-organisaties, en we waren er trots op dat we dit jaar weer onze jaarlijkse pride-avond mochten organiseren', luidt de verklaring. 'The Flyers zullen sterke voorstanders blijven van inclusiviteit en de LHBTI-gemeenschap.'

In de afgelopen jaren stond de National Hockey League bekend om zijn open houding ter ondersteuning van de LHBTI-gemeenschap door middel van initiatieven voor diversiteit en gelijkheid. Ook werd er meermaals deelgenomen aan het organiseren van campagnes rond de Pride-maand. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Inderdaad is ‘conversietherapie’ niet de juiste term is voor wat er in de praktijk gebeurt bij verschillende christelijke organisaties. Homoseksualiteit is in de Bijbel geen identiteit zoals we het tegenwoordig onder invloed van de tijdgeest denken te zien.