cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ChristenDOM?
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 januari 2023 door Redactie

Video: Waarom geloof ondanks wetenschappelijke vooruitgang haar kracht niet verliest

Van computers in onze broekzak tot aan ruimtereizen: wetenschappelijke uitvindingen hebben de mensheid veel gebracht. Toch is nog altijd 84 procent van de wereldbevolking gelovig op of zijn minst religieus, concludeerde een Amerikaans onderzoeksbureau. Hoe komt dat? In een video van het christelijke YouTube-kanaal ChristenDOM? geven presentatoren Joêl en Samuêl antwoord op deze vraag.

Vaak wordt religie als een oplossing gepresenteerd voor mensen die de wetenschap niet begrijpen of waarderen. Geloven in God vormt dan een middel om de complexe werkelijkheid onder controle te krijgen. Een veelgehoord statement van tal van wetenschappers.

Desondanks bleek uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Research Center dat nog altijd 84 procent van de totale wereldbevolking gelovig of op zijn minst religieus is. Zou die 84 procent het dan niet bij het rechte eind hebben? 

Bekijk voor antwoorden op deze vragen onderstaande video van ChristenDOM? terug.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Albert Einstein:

My religion consists of a humble admiration of the illimitable superior spirit who reveals himself in the slight details we are able to perceive with our frail and feeble mind.