cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Valesca
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 januari 2023 door Redactie

De arme Valesca uit Guatemala heeft maar één droom: "Juf worden"

Voor de jonge Valesca uit Guatemala is het nu al overduidelijk wat ze later wil worden: juffrouw. Het is haar droom om andere kinderen te helpen, vertelt ze in een video van Stichting Woord en Daad. Middels de kindsponsoring van diezelfde organisatie is er toekomstperspectief voor arme kinderen zoals Valesca. Zo ontvangt ze maaltijden, medische zorg en christelijk onderwijs.

In deze video geeft Valesca een presentatie over het Kaqchikel, de taal van het Mayavolk dat in Guatemala leeft. Momenteel volgt Valesca haar lessen nog gedeeltelijk online en neemt ze de kijker een dagje mee in haar leven. "Later wil ik juf worden en lesgeven aan kinderen", vertelt Valesca met een grote glimlach op haar gezicht.

“Ze houdt echt van studeren”, vertelt de moeder van Valesca. “Ze volgt haar videolessen zelf en ik hoef haar niet te vertellen wat ze moet doen, want ze doet alles alleen."

Iedere ochtend staat Valesca om zeven uur op. "Dan maak ik mijn kamer netjes en poets ik mijn tanden. Mijn lessen beginnen een uurtje later. Ik studeer graag omdat ik dan kan leren en onderzoeken."

Haar moeder heeft momenteel geen vaste baan, maar helpt mee in een bakkerij. "De weinige inkomsten die ik verdien, besteed ik aan het eten." Gelukkig kan Valesca daarnaast op de steun van haar Nederlandse sponsor rekenen. "'Mijn sponsor helpt me met eten, zodat ik gezond blijf en ze ontvangt ook de brieven die ik stuur", vertelt Valesca.

Benieuwd naar de volledige video van Stichting Woord en Daad? Deze is hieronder terug te zien.

Neem een kijkje op de site van Stichting Woord en Daad

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen