cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bijbeltekst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2022 door Patrick Goede

YouVersion deelt opvallende statistieken Bijbel-app: "Gebruik Oekraïenstalige Bijbel explosief gegroeid"

Een tekst over Gods goddelijke bescherming, voorziening en troost is het meest gedeelde en gemarkeerde vers over de hele wereld geworden, meldt YouVersion. Op de meest wijdverspreide mobiele Bijbel-app blijkt tevens een een grote toename te zijn geweest van het gebruik van de Bijbel in de Oekraïense taal.

Jesaja 41:10 heeft de eerste plaats verovert als YouVersion's 2022 Vers van het Jaar. Er staat: "Wees dus niet bang, want Ik ben met je; wees niet ontsteld, want Ik ben je God. Ik zal je sterken en helpen; Ik zal je steunen met Mijn rechtvaardige rechterhand."

"De populariteit van dit vers spreekt tot ons verlangen om eraan herinnerd te worden dat zelfs als we het gevoel hebben dat we alleen zijn in onze strijd, dat niet zo is", zegt Bobby Gruenewald, oprichter en CEO van YouVersion. "Zoals dit vers zegt, God is onze kracht en Hij is altijd bij ons."

De app is ontworpen om mensen aan te moedigen en uit te dagen om God elke dag te zoeken. Het biedt een gratis bijbelervaring in meer dan 1900 talen en is geïnstalleerd op meer dan 545 miljoen unieke apparaten.

2 miljard
"Ik probeerde erachter te komen hoe ik technologie kon gebruiken om mensen te helpen de Bijbel consistenter te lezen. En ik had net genoeg geloof om te beginnen, om iets te proberen, en wat we God hebben zien doen, is natuurlijk ongelooflijk. Ons geloof is gegroeid, maar ik had in het begin echt geen idee wat het zou worden", vertelt Gruenewald aan CBN News.

Dit jaar ontving de app 2 miljard markeringen, bladwijzers en notities op zijn platform, en Jesaja 41:10 was het meest gedeelde vers in landen als Argentinië, Frankrijk, Duitsland en de VS.

Volgens de organisatie heeft YouVersion sinds de lancering in 2008 in bijna elk land voet aan de grond gekregen. Dit jaar valt Cuba op als het land met de grootste toename in bijbelbetrokkenheid – een groei van 76% vergeleken met 2021. Ondertussen is de snelste regionale groei voor bijbelbetrokkenheid in Europa en Afrika te vinden.

Oekraïne
De mobiele app zag ook dat de betrokkenheid bij de Oekraïenstalige Bijbel een recordhoogte bereikte in verschillende Europese landen, met wel honderden procenten groei, meldt YouVersion.

Zo is de betrokkenheid bij de Oekraïenstalige Bijbel in Polen met 241% toegenomen en in Duitsland met 733% in vergelijking met vorig jaar. Over het algemeen is de betrokkenheid bij de Bijbel in Oekraïne dit jaar met 55% gestegen.

Aan het begin van de oorlog waren de zoekopdrachten van YouVersion in de Oekraïense taal bijna verdubbeld in vergelijking met de maand voor de oorlog. Aanvankelijk waren trending zoektermen woorden als 'oorlog', 'angst' en 'paniekgevoelens'. Naarmate de tijd verstreek en de oorlog vorderde, werd de meest gebruikte zoekterm in het Oekraïens 'liefde'.

"Deze families maken iets mee dat de meesten van ons zich niet kunnen voorstellen. Midden in wat waarschijnlijk de moeilijkste tijd van hun leven is, wenden ze zich tot de Bijbel voor troost, vrede en hoop", zegt Gruenewald. "Het is een eer dat we deel mogen uitmaken van het beschikbaar maken van Gods Woord voor Zijn volk in hun grootste nood."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen