cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
prof. dr. H. G. L. Peels
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2022 door Theologische Universiteit Apeldoorn

TUA organiseert afscheidscollege voor prof. dr. H. G. L. Peels

De Generale Synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken heeft met ingang van 1 februari 2023 op de meest eervolle wijze emeritaat verleend aan prof. dr. H. G. L. Peels, hoogleraar Oude Testament.

Op D.V. vrijdag 27 januari 2023 zal hij zijn afscheidscollege geven. De titel hiervan is: 'Dan raak ik diep bewogen...'

De plechtigheid vindt plaats in de Grote Kerk aan de Loolaan 16 te Apeldoorn en begint om 15.00 uur. Het Curatorium en het College van Bestuur van de Theologische Universiteit Apeldoorn nodigen u uit deze plechtigheid bij te wonen. Na afloop wordt een receptie gehouden in de kerkzaal.

Klik hier voor meer informatie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prof. Eric Peels ken ik niet persoonlijk. Wel wil ik zeggen, dat hij dmv zijn boeken een grote hulp voor mij is geweest om niet langer met de mond vol tanden te blijven staan, wanneer mensen mij de moeilijke geweldsteksten uit de Bijbel voor de voeten wierpen.

In het bijzonder zijn boek ‘Wie is Hij?’ (‘Schaduwzijden’ aan de Godsopenbaring in het Oude Testament) over hoe de NT-ische boodschap van Gods liefde in Christus te rijmen is met wat we lezen in het OT over de toorn van God en over Zijn wraak.