cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Moeder Binta en haar zoon Zackaria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 augustus 2022 door Redactie

Zackaria (7) dreigde blind te worden maar God bood uitkomst

“Ik vind het moeilijk als ik mij bedenk dat hij niet kan zien”, zegt Binta. Zij is de moeder van de zevenjarige Zackaria die langzaamaan zijn gezichtsvermogen verliest en daardoor een beperkt leven leidt. Dit grote verdriet draagt Binta lang met zich mee. Vanwege de moeilijke situatie waarin het gezin verkeert, hebben ze niet de mogelijkheid om Zackaria te laten opereren. Maar dan verneemt Binta dat er een ziekenhuisschip van Mercy Ships onderweg is en kan Zackaria vervolgens geholpen worden. Maak tijd voor haar indrukwekkende verhaal dat ze deelt in een video van Mercy Ships Holland.

“Ik vind het moeilijk als ik mij bedenk dat hij niet kan zien. Het is al moeilijk om je ogen een paar minuten te sluiten en niet te kunnen zien. Dus stel je een blind persoon voor. Daarom moet ik steeds huilen als ik hem zie. En met de moeilijke situatie waarin we leven, hebben we niet de mogelijkheden om hem te genezen”, zegt moeder Binta.

“Hij kan niet ver zien, dus hij raakt vaak gewond. En ik zeg dan: ‘Dit is de reden dat ik niet wil dat je voetbalt.’ Hij antwoordt: ‘Mam, laat me gewoon spelen.’ Ik bid dat God ons helpt, zodat hij de juiste operatie kan krijgen en genezen kan worden.”

Enige tijd later verneemt Brinta op de lokale TV dat er een ziekenhuisschip van Mercy Ships onderweg is. Ze gaat met haar zoon aan boord van het immense schip waar Zackaria later geopereerd zou worden. “Vanmorgen vroeg hij: ‘Wat is dat haar op mijn ogen?’ Ik antwoordde: 'Dat zijn je wenkbrauwen,’ Hij zei dat hij ze nog nooit gezien had. En ik zei: ‘Dat is omdat je nu kan zien.’ Ik ben heel erg blij. God heeft ons geholpen."

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen