cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Patriarch Kirill in 2017
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juli 2022 door Redactie

Russisch-orthodoxe patriarch komt Litouwen niet meer in

De patriarch van de Russisch-Orthodoxe Kerk, Kirill van Moskou, komt Litouwen niet meer in. CNE News bericht dat het Litouwse Ministerie van Binnenlandse Zaken dit op woensdag bevestigde. In een statement zegt het ministerie dat "Kirill een van de meest actieve aanhangers is van deze oorlog tegen Oekraïne. Hij noemt het volk van Oekraïne regelmatig 'deelnemers aan het nazi-regime' en spreekt zich regelmatig positief uit over de gaande Russische agressie."

Tot 23 juni 2027 kan de Russisch-orthodoxe patriarch de Baltische staat definitief niet meer bezoeken. Afgelopen juni was hij al op de lijst van niet-gewenste vreemdelingen geplaatst. Ook is Kirill in juni op initiatief van Litouwen op de sanctielijst van de Europese Unie geplaatst. Hongarije pleitte er echter voor hem daarvan te verwijderen, wat ook gebeurde.

De Russisch-orthodoxe patriarch speelt een bijzondere rol in de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. De vertrouweling van president Poetin is de geestelijk leider van veel orthodoxen en noemt de oorlog geheiligd, een houding die voor veel Russen belangrijk is in hun standpunt ten opzichte van de oorlog.

"Een land zo groot en sterk, heeft verrassend genoeg niemand aangevallen, maar alleen zijn grenzen verdedigd", waren de woorden van patriarch Kirill nog in mei. "God geve dat ons land sterk, vruchtbaar en geliefd blijft bij God tot het einde der tijden."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Volkomen terecht dat men deze hypocriete en gewetenloze leugenaar Kirill niet wil ontvangen.