cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sofía Vergara
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

18 juli 2022 door Patrick Goede

Gospelzanger Ben Waites roert jurylid Sofía Vergara: "Het was anders"

Gospelzanger Ben Waites (32) verbaasde de jury op dinsdagavond in America's Got Talent en bracht actrice Sofía Vergara tot tranen met zijn verbluffende optreden. Maar het is vooral zijn verhaal van overwinning en volharding dat echt inspirerend is.

Waites werd geboren met Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC), een ziekte die de gewrichten aantast. Ondanks veel moeilijkheden heeft hij doorgezet en nu kan hij zijn kunsten eindelijk op het podium tonen. De getalenteerde zanger koos ervoor om zijn eigen vertolking van True Colors van Cyndi Lauper uit te voeren - een lied dat volgens hem helemaal gaat over hoop hebben.

"Ik ben een Southern Gospel-zanger en een zangcoach", vertelde Waites aan de juryleden Vergara, Simon Cowell en Heidi Klum. “De boodschap van het lied maakt denk ik duidelijk dat ik in staat ben om met mensen te praten, ongeacht hun leeftijd, hun ras of hun achtergrond. Het kan een boodschap van hoop overbrengen.”

Tranen met tuiten
Het optreden van Waites leidde niet alleen tot gejuich en een staande ovatie, jurylid Vergara was in tranen tijdens de vertolking van het lied door de zangeres. "Sophia huilt tranen met tuiten", zei Klum nadat Waites klaar was. Vergara legde vervolgens uit waarom ze zo ontroerd was door het moment.

"Ik vond het geweldig omdat ik weet dat het een mooi lied is, maar jij hebt het van jou gemaakt", zei ze. “En het was bijzonder. Het was anders."

Bekijk hieronder de bijzondere auditie van gospelzanger Waites:

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen