cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pro-life activist Jeff Bradford
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 mei 2022 door Redactie

Pro-life activist liet dochter aborteren: "God vergeeft ons"

In de tijd van hun verloving lieten pro-life activist Jeff Bradford en zijn vrouw hun eerste kindje aborteren. "Dertig jaar geleden doodden wij ons eerste dochtertje. Ik dacht dat het een onvergeeflijke zonde was", vertelt de vader aan CBN News. Later leerde hij vergeving door Jezus Christus kennen. "Er is geen zonde groter dan het kruis van Christus."

De abortus had een grote invloed op het leven van Bradford. Door zijn verhaal te vertellen hoopt hij dat mensen die eerder met abortus te maken hebben gehad ook genade zullen vinden bij Jezus. "Ik hoop dat er herstel zal zijn."

Na de abortus, dertig jaar geleden, ging Bradford door een moeilijke periode. Ondanks de vergeving die hij ontving, heeft hij het nog steeds weleens moeilijk met de keuze die hij en zijn vrouw toen maakten. "Ik heb niet ingegrepen en verloor zo mijn kind die nu een dertigjarige dochter zou zijn. Het is nog steeds moeilijk, maar toch weet ik dat God ons vergeeft. Zo kan er herstel en genezing plaatsvinden. Dat is wat ik iedereen die met abortus te maken heeft gehad in zijn leven toebid. Ondanks dat het niet makkelijk is", aldus de pro-life activist.

Nu is Bradford voorzitter van de pro-lifeorganisatie Human Coalition. Recent is de discussie in de Verenigde Staten van Amerika weer opgelaaid, nu een voorgenomen beslissing van het Hooggerechtshof is gelekt. Daarin stond dat het de Roe vs. Wade-uitspraak uit 1973 teniet wil gaan doen. Door die beslissing zou elke staat op zich wetgeving rond abortus moeten maken. "Veel prolife activisten denken dat dit betekent dat er een eind komt aan abortus, maar dit is niet het geval. De discussie zal juist verder oplaaien nu staten individueel kunnen beslissen wat de abortuswetgevingen zullen zijn", aldus Bradford. "Er moet nog veel gebeuren om abortus ondenkbaar te maken. Harten en gedachten moeten worden hervormd om mensen te laten begrijpen dat het een menselijk leven is dat wordt beëindigd wanneer iemand abortus pleegt."

Bekijk het hele gesprek van CBN News met pro-life activist Jeff Bradford in de onderstaande video.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Harten en gedachten moeten hervormd worden. Dat is wat de bijbel bekering noemt. In hedendaags Nederlands: omkeren. Omkeren, zodat we niet meer met onze rug naar onze Schepper en zijn schepping staan, maar er daadwerkelijk deel van gaan uitmaken.