cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Gruwelijke slachtpartijen op christenen in Nigeria: tijd voor actie? - CIP Podcast

Het team van Jubilee Campaign luidde vorige week de noodklok. Van ooggetuigen in Nigeria ontvangt ze regelmatig gruwelijke foto’s van vermoorde mannen, vrouwen en kinderen die in massagraven worden begraven. CIP-redacteur Jeffrey Schipper besprak dit tijdens de CIP Podcast.

In de noordelijke staat Kaduna werden in maart 50 mensen vermoord en vonden er ruim 100 ontvoeringen plaats. In het eerste kwartaal van 2022 werden er minstens 1.545 mensen door terroristen vermoord. Van ruim 1.321 mensen die in dezelfde periode door de extremisten zijn ontvoerd, is nog steeds onduidelijk of ze nog in leven zijn. Vorig jaar kwamen bijna 5000 christenen om het leven. Het land steeg dan ook op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors van plek 9 naar 7 in 2022. 

CIP-redacteur Jeffrey Schipper: "Wekelijks lezen we over gruwelijke slachtpartijen in Nigeria. Helaas moeten we constateren dat het grote publiek niet meekrijgt wat daar gaande is en dat is te triest voor woorden. Ik herinner mij dat Open Doors een grootschalige mediacampagne startte toen Islamitische Staat (IS) oprukte in Irak en Syrië. Christenen bestelden massaal t-shirts met de Arabische letter N. Die letter staat voor ‘nasrani’, de naam die moslims gebruiken voor christenen. De Arabisch N werd getoond in profielfoto's op sociale media-accounts en tijdens demonstraties.

Misschien wordt het tijd dat Open Doors, SDOK en Stichting HVC de handen ineenslaan voor een grootschalige mediacampagne om Nigeriaanse broeders en zusters een hart onder de riem te steken? De noodkreet van een van de bewoners van een getroffen Nigeriaans dorp raakte mij: 'Sta op, o Heer en laat Uw vijanden verpletterd worden!'"

Beluister het fragment vanaf minuut 31:50


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

CIP in Nigeria
- Hoe het leven van Gyang in één nacht veranderde in een hel
- Abdul vermoordde tientallen christenen: "In een droom zag ik het kruis van Jezus"
- Bijbelleraar ziet wonderen in Nigeria: "Boko Haram is een zegen voor ons land"
- Bijpraten met Habila: "Christenen wilden mijn auto in de fik steken"
- Abu Bakr haatte christenen en wil nu het Evangelie verspreiden onder moslims
Meer over CIP in Nigeria »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Eens dat de gewone media vrij selectief kunnen zijn in het uitmeten van onrecht. Daar kunnen goede of slechte redenen voor zijn. Ik kan natuurlijk niet de seculiere media veranderen maar we kunnen in eigen kring natuurlijk wel zelf ermee aan de slag. Dit artikel (en het jarenlange werk van OpenDoors en andere organisaties) is een goede start!