cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hillsong worship
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 april 2022 door Patrick Goede

Hillsong Worship annuleert tour met Casting Crowns; Brian Houston boos op kerkbestuur

De aanbiddingsleiders van Hillsong Worship hebben zich teruggetrokken uit een tour met Casting Crowns waarbij meerdere landen zouden worden bezocht voor concerten. De muzikanten en zangers trekken zich terug voor "een periode van herstel", meldt de Christian Post

De tour zou over twee weken van start gaan en daarbij zouden achttien steden worden bezocht. Hillsong Worship kondigde op Facebook aan niet meer aan de tour te zullen deelnemen. "Hillsong Worship heeft gevraagd om uit het programma gehaald te mogen worden van de tour met Casting Crowns. Ook al zijn we diep teleurgesteld, we menen dat dit de juiste beslissing is."

Ze vervolgen: "Hillsong is nooit zomaar een band geweest. We zijn een verlengstuk van Hillsong Church, een collectief van de aanbiddingsteams van de kerk. We zijn allemaal in dienst van Hillsong of vrijwilligers bij onze lokale kerken. Op dit moment gaat onze kerk door een moeilijke tijd heen en probeert het nieuwe wegen in te slaan. Onze gemeenschap lijdt pijn maar is ook hoopvol. Dit is de tijd om in alle nederigheid de Heer te zoeken, om te rouwen en om ons uit te strekken naar genezing."

Voormalig global senior lead pastor Brian Houston nam vorige maand ontslag nadat bekend werd dat hij zich twee keer ongepast had gedragen richting vrouwen. Ook gaf Houston in zijn excuusbrief aan de kerk toe dat "alcohol geen goede vriend voor hem was geweest" in het omgaan met alle druk die het leiden van de kerk, het seksueel misbruik door zijn vader en de daaruit voortvloeiende rechtszaak naar zijn eigen handelen, had opgeleverd.

Overtollig
In een inmiddels verwijderd bericht op zijn Instagrampagina toonde de oprichter van Hillsong Church zich afgelopen vrijdag erg ongelukkig met de manier waarop zijn vrouw Bobbie Houston behandeld werd door het bestuur. Hij deelde persoonlijke tekstberichten tussen haar en het bestuur waarna hij suggereerde dat ze via dat ene berichtje aan de kant gezet zou zijn.

"Na 39 jaar van voorbeeldige dienstverlening en buitengewone toewijding ontving Bobbie deze berichten van het Hillsong Church bestuur terwijl ze (per direct) overbodig is verklaard. Zonder daar zelf mee in te stemmen. En dat drie weken nadat ze de 26e Colour Conference verzorgde (een totaal van 118 conferenties over de hele wereld). We moeten doen alsof dit allemaal oké is, maar dat is het niet", schreef de oprichter onder zijn bericht.

Inmiddels heeft het bestuur afgelopen zaterdag middels een verklaring gereageerd. "Beste kerk, jullie hebben misschien gehoord dat Bobbie Houston stopt met de rol die ze binnen Hillsong heeft. We willen je iets meer informatie geven wat hieraan voorafging. Op 21 maart heeft Brian Houston al haar taken binnen Hillsong Church naast zich neergelegd. Dit zorgde ervoor dat het bestuur moeilijke gesprekken aan moest gaan met Bobbie over haar veranderende rol als mede-global senior pastor, omdat Brian niet meer voor de kerk werkt.

Bobbie heeft altijd trouw God en de kerk gediend en we danken en eren haar hiervoor. De impact van de Colour conferenties zal voor altijd gevoeld worden en ze zal altijd geliefd blijven.

Op 28 maart is het bestuur de gesprekken met Brian en Bobbie Houston aangegaan over het afstaan van hun taken. Deze gesprekken gaan nog altijd door. Ons verlangen is om hen met genade, liefde en eer te behandelen. We hebben in deze gesprekken ook aangegeven wat de invloed van Bobbie is geweest op de wereldwijde kerk en de zaak van Christus wereldwijd.

Gisteren is er een nieuwe mail gestuurd naar Bobbie waarin de vervolgstappen nog eens onderstreept werden, op basis van de voorafgaande ontmoeting. Voordat die mail verzonden werd stuurde een lid van het bestuur haar een tekstbericht om diegene te bellen of ze de e-mail had ontvangen. Dit ging gepaard met een oprechte zorg. Brian reageerde hierop door zijn gevoelens publiek te maken op social media. Dit werd door hem geïnterpreteerd als dat Bobbies rol "overbodig zou zijn verklaard door een enkel tekstbericht", wat niet klopt."


Hillsong Church
- Ex-Hillsong pastor Carl Lentz beweert seksueel misbruikt te zijn als kind en ontkent misbruik oppas
- Ex-Hillsong pastor Carl Lentz: "Ik sta niet langer in de bediening"
- Wat is er aan de hand bij Hillsong? Een reconstructie
- Bestuur Hillsong kwam pensioenpakket overeen met Brian en Bobbie Houston van ruim twee ton op jaarbasis
- Forensisch onderzoek naar financiën Hillsong door accountantskantoor: "Geen onwettig gedrag"
Meer over Hillsong Church »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen