cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Is Geert Wilders terecht boos op Gert-Jan Segers? CIP Podcast

"Dat wat er in de Kamer gebeurt, de woorden die Wilders, Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) en anderen gebruiken, hebben direct gevolgen voor de veiligheid van andere politici, medici en wetenschappers. En dat is doodeng", stelde ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. Geert Wilders reageerde woedend. Is de boosheid van de PVV-voorman begrijpelijk? Spreker Kees van Velzen besprak deze kwestie in de CIP Podcast.

"Vooropgesteld: ik kan Segers niet altijd volgen, maar er is geen enkele reden om te twijfelen aan de integriteit van Segers", benadrukt Van Velzen. "Dat vind ik belangrijk om gezegd te hebben. Tegelijkertijd begrijp ik de krampachtige houding van de ChristenUnie op dit terrein niet. Soumaya Sahla (deze week opgestapt als tafelvoorzitter van het justitienetwerk van de VVD, red.) maakte drie jaar deel uit van de Hofstadgroep. Wilders stelt dat zij nooit een teken van berouw heeft getoond en zelf heb ik daar ook nooit iets over gelezen. Dit raakt Wilders diep omdat hij al meer dan tien jaar strengbeveiligd moet worden, want anders wordt hij vermoord.

Ik constateer dat Segers selectief is in zijn verontwaardiging ten opzichte van collega's in de Tweede Kamer. Dat vind ik jammer. Er is nu een loopgravenoorlog bezig waarbij Wilders de munitie gratis kreeg aangereikt dankzij Soumaya Sahla. Ik zou zeggen: blijf met elkaar in gesprek en stop met demoniseren. De taak van christenen is niet om kwaad met kwaad te vergelden."

Beluister het fragment vanaf minuut 25:45

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Foto: Christenen voor Israël


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Dit raakt Wilders diep omdat hij al meer dan tien jaar streng beveiligd moet worden, want anders wordt hij vermoord." Waarom bevindt Wilders zich in deze positie en Segers niet? Omdat Wilders de islam aan de kaak waagt te stellen als een groot kwaad. Deze leer wil van geen, Jezus als Gods Zoon, en geen kruis weten. Daarom lijden zovele christenen onder de islam. De islam geeft als godsdienst politieke motivatie aan de sharia die in strijd is met tenminste veertien mensenrechten in het Europese verdrag.