cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Is er genade voor Marco Borsato en Ali B.? Kees van Velzen antwoordt in de CIP Podcast

'Ik ben ook BOOS over het onrecht dat er plaatsvindt. Toch hoopte ik stiekem dat een van de mannen zondagmiddag het Godshuis, waar we een samenkomst hadden, binnen zou lopen. Omdat ik, zondaar van formaat, daar niet afgeschreven werd, maar ervaren heb wat Gods genade en vergeving is', schreef Bert Noteboom naar aanleiding van het misbruikschandaal rondom The Voice of Holland. Voorganger Kees van Velzen sprak hierover door in de CIP Podcast.

"We mogen seksueel misbruik nooit verdoezelen. Dat moet benoemd worden en er moet straf op volgen. Maar tegelijkertijd mogen we erop wijzen dat er genade was voor de misdadiger die naast Jezus aan het kruis hing. 'Wilt U aan mij denken als U in Uw koninkrijk bent gekomen', vroeg hij en toen antwoordde Jezus: 'Vandaag zult u met Mij in het paradijs zijn.' Zo werd deze misdadiger voor eeuwig gered. Dat is de mooiste last minute die ik ooit heb meegemaakt.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Natuurlijk is er ook vergeving voor hen als ze berouw hebben van hun zonden en in zak en as naar Hem toegaan om vergeving te vragen. Ik zelf heb sexueel gesproken ook een zeer zondig leven gevoerd, weleswaar geen mensen misbruikt, maar toch heb ik zeer ernstig gezondigd en heeft de Heer in mijn gebed met Hem al mijn zonden vergeven, doordat Hij toen een wonder deed, mij vervulde met Zijn Geest en tot 3 x toe

onreine geesten uit me zijn weggeflitst. De Heer is immers ook voor ALLE zonden gestorven en niet alleen voor de mijne en de uwe/jouwe