cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Reyer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 januari 2022 door Reyer

De schaduwzijde van vette worshipconcerten die mijn ego strelen

Ik houd van vette worshipervaringen. Mooie belichting, handen in de lucht, intense aanbidding, grote en meeslepende woorden over wie God is en wat Hij allemaal aan het doen is in deze tijd. Het geeft energie, het geeft voldoening, en laten we eerlijk zijn, als artiest of spreker op een podium in deze concerten en conferenties streelt het af en toe ook je ego dat je daar deel van mag zijn.

Maar hoe langer ik grotendeels van het podium af ben geweest de afgelopen twee jaar, weg van de conferenties, de diensten en concerten, en hoe meer ik aangewezen ben op mijn eigen relatie met God, hoe meer ik zie dat al die grote dingen, mooie lichten, en maniertjes die wij hebben als christenen in de 'spotlight' geenszins het middelpunt hoeven te zijn van waar God per se op zit te wachten.

Ik moet vaak denken aan de vergelijking dat zo'n worshipconcert, een mooie preek of schilderij die je kan maken voor God is als je eigen kind die je een prachtige tekening geeft. Ik houd van tekenen en heb m'n vader of moeder wel eens een portret gegeven van ze waar ik hard aan had gewerkt. Dat vonden ze mooi en ze waren trots op me. Maar die tekening is nog geen fractie van wat ons leven samen inhoudt. Ze genieten nog veel meer van het leven wat we samen delen, de relatie die we hebben. Wie ik ben als persoon. Ik ben geen vader, maar ik kan me daar alles bij voorstellen. Als de mens een afspiegeling van God is kan het niet anders dan dat dit ook is wat de Vader van ons vraagt.

Wat nou als we niet zoveel bezig zouden zijn met hoe ons leven met God 'eruit ziet' voor mensen, maar meer hoe het echt is van binnen. Ik heb daar zelf nog een lange weg in te gaan, maar ik weet dat God om onze liefde vraagt, liever dan onze offers. Maar gelukkig is het geen kwestie van of of. Ik wil streven naar een eerlijk en echt leven wat Hem vreugde brengt, en elke tekening die ik daarbij voor Hem maak is een bonus.

Reyer is fulltime actief in de (christelijke) muziek als liedschrijver, zanger en producer. Klik hier om zijn website te bezoeken. Lees ook: Zanger Reyer kreeg een burn-out: “Ik kon niet meer in de auto zitten of een supermarkt in”.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Mooi en vertederend beeld en zo waar. Omdat God ons zo lief heeft dat Hij zijn Zoon heeft gegeven als losprijs, is God liefhebben niet alleen de grootste, maar ook de mooiste opdracht, de rest is bonus.