cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
bethel redding bssm
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 november 2021 door Redactie

Voormalig docent gaat in op geruchten over charismatische Bijbelschool Bethel

Een voormalig medewerker van Bethel Church in Redding, Californië, doorbreekt het taboe en gaat in op geruchten over de Bijbelschool. Carrie Lloyd was zowel student als docent aan de Bethel Church School of Supernatural Ministry, een Bijbelschool die zich richt op de bovennatuurlijke werking van de Heilige Geest. Om "eenheid" te bewaren, vertelt ze aan Premier Christianity over haar tijd bij Bethel, 'grave sucking' en genezingsdiensten.

"In de periode dat ik stil bleef over mijn ervaring en mijn transitie van Bethel naar een andere werkplek heb ik gezien hoe groot de verdeeldheid onder leden van het kerkelijk lichaam is", aldus Lloyd. "Het is voornamelijk veroorzaakt door de verspreiding van verkeerde informatie en onwaarheden. Misschien kan dit stuk dan minder worden gezien als een verweerschrift, maar meer als een hoopvolle poging om wat zaken te verduidelijken."

Lloyd vertelt over de werkelijkheid achter kritiek op de kerk over onder andere 'grave sucking', liggen op een graf met de overtuiging dat de geestelijke gaven en bediening van de overleden geloofsheld op je overvloeien. Na het uitlekken van een foto van leider Beni Johnson die op een graf van C.S. Lewis ligt, gingen geruchten rond dat Bethel grave sucking praktiseert en promoot onder studenten. Lloyd legt uit hoe de foto in de wereld is gekomen. "Het is een beschuldiging van meer dan vijftien jaar geleden gebaseerd op een foto van iemand die ligt op het graf van een geloofsheld. Iemand voor wie Beni diepe bewondering had", geeft ze aan. "Ze uitte haar waardering voor deze held door op het graf te liggen in verwondering. Er werden geen doden opgeroepen, zalvingen uitgevoerd of krachten 'opgezogen' en zeker geen banden aangegaan met de overledene." De geruchten die vervolgens rondgingen over grave sucking zijn volgens Lloyd niet meer dan dat, "geroddel en aannames".

Naast de kritiek op de vernomen grave sucking kwam er veel kritiek op beelden van diensten op de school. Tijdens de diensten wordt gebeden voor genezing. Zo zouden er tijdens de diensten "emmers aanwezig zijn voor kotsende mensen" en "geen ambulances worden gebeld wanneer iemand onwel wordt, omdat studenten moesten bidden voor genezing". De voormalige medewerker van de charismatische Bijbelschool geeft aan dat gezondheid van de studenten voorop staat. "De emmers zijn voor het ophalen van het offer (een ander woord voor collecte, red.)", aldus Lloyd. Daarnaast werden volgens de voormalig Bethel-medewerker alarmdiensten meteen ingeschakeld wanneer iemand onwel werd en werd er tegelijkertijd voor die persoon gebeden.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen