cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2021 door Jeffrey Schipper

Ligt de focus in coronacrisis te veel op de Biblebelt? - CIP Podcast

"Al wekenlang verbaas ik me enorm op de extreme focus die op christenen gelegd wordt", zegt CIP-redacteur Patrick Simons in de CIP Podcast naar aanleiding van de oplopende coronabesmettingen de berichtgeving hierover.

"Vanuit de media zie ik een ongezonde obsessie voor christenen", merkt Simons op. "Dat zag je in het begin van de coronacrisis toen journalisten in de struiken gingen turven hoeveel kerkgangers er naar een dienst kwamen, zonder naar context te kijken zoals de grootte van het gebouw en de voorzorgsmaatregelen die genomen werden. De afgelopen weken zagen we dat met de bizarre focus op Staphorst. Elke krant en elk tv-programma ging over Staphorst en de Biblebelt want die eigenwijze christenen hadden het gedaan.

Nu de keiharde cijfers: maximaal 2,5 procent van de ongevaccineerden is christen. 40-60 procent van de mensen die met corona in het ziekenhuis worden opgenomen zijn niet-westerse allochtonen. Wat heb je daarover in de media gelezen? Amper iets. Veel linkse media blijven het keihard verzwijgen, in de kantlijn benoemen en naar christenen wijzen. En weer je waarom? Angst om te discrimineren en bang om uitgemaakt te worden voor racist. Als Francisco van der Jole had geroepen dat die “fucking buitenlanders maar lekker dood moeten”, had het hele land had op zijn kop gestaan. Er wordt met twee maten gemeten.

Gelukkig was daar ook De Telegraaf. Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen schreef er een column over en stelde dat het (in ieder geval in zijn krant) inderdaad zo was dat het veel over de Biblebelt ging en niet over migranten. Hulde voor De Telegraaf!"

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 15:05

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen