cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Maarten Vroegindeweij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2021 door Redactie

Bezorgde burger ‘slaat’ 95 coronavragen op deur Grote Kerk Dordrecht

Wie heeft ze niet? Vragen over het coronabeleid van de regering en over de CoronaCheck-app. Een bezorgde burger, Maarten Vroegindeweij uit Dordrecht, ‘spijkerde’ er 95 op de deur van Grote Kerk.

“Politici, media en deskundigen geven nauwelijks of geen antwoorden op vragen die ik heb over de CoronaCheck-app. Ook veel mensen in mijn omgeving hebben vragen. Er is weinig echt inhoudelijke discussie over”, zo zegt Maarten.

De afgelopen week zette hij alle vragen eens op een rij. Hij kwam uit op 95. Vrijdag plakte hij ze met tape op de deur van de Grote Kerk. Zijn bedoeling is een meer duidelijkheid te krijgen en mensen aan het denken te zetten. Iedereen die antwoorden weet op de gestelde vragen, kan deze invullen op de site 95vragen.nl.

Als bouwkundig ingenieur en ondernemer vindt hij dat de overheidsbemoeienis te ver gaat: "Het is mij ook niet helder wat de wetenschappelijke onderbouwing is voor de maatregelen van het afgelopen half jaar (mondkapje, avondklok en nu de CoronaCheck-app). Je merkt dat door deze maatregelen een tweedeling in de samenleving ontstaat. Wat is de relatie met de virusbestrijding? Er ontstaan ruzies binnen families, ondernemersverenigingen en vriendengroepen. En waarvoor? En is het proportioneel dat dat horecaondernemers nu gedwongen worden om personen te weigeren bij de entrée en dat de politie dreigt met het oppakken van personeel zoals in Nijmegen?”, aldus Maarten.

De 95 vragen op de deur van een kerk, zijn een knipoog naar de zestiende eeuwse Duitse monnik Maarten Luther die in 1517 vermoedelijk zijn 95 stellingen tegen misstanden in rooms-katholieke kerk op de deur van slotkapel in Wittenberg spijkerde.

Klik hier om de site van Maarten Vroegindeweij te bezoeken

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Uitstekend initiatief van Maarten met 95 zeer relevante vragen die iedereen de ogen zou moeten openen! Ik licht er 1 vraag uit:

2. Waarom moeten de gevaccineerde mensen bang zijn voor de ongevaccineerden als ze zelf beschermd zijn?