cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2021 door Jeffrey Schipper

"Zoektocht naar vermiste evangelist laat kracht van vriendschap zien" - CIP Podcast

Al wekenlang zetten christenen zich met enthousiasme in om de vermiste Nederlandse evangelist Samuël Boujadi te vinden. Samuël verdronk tijdens zijn vakantie in Italië en de zoektocht naar zijn lichaam verloopt moeizaam. In de CIP Podcast werd de laatste update van vriend Daniël van Deutekom besproken.

CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper: "Ik bewonder het enthousiasme van Daniël en zijn vrienden. Als ik op de bodem van het IJsselmeer zou liggen, zou het geweldig zijn als mijn vrienden zich met dezelfde energie zouden inzetten om mijn lichaam boven water te krijgen. In de duiding van alle filmpjes die Daniël van Deutekom en zijn vrienden delen, mis ik die waardering voor hun vriendschap. Ik had geen behoefte om een mening te vormen over hoe zij in hun video’s spreken over ‘de Bijbelse opdracht om doden op te wekken’. Hun passie voor vriend Samuël laat zien hoe mooi vriendschap kan zijn en wat het met mensen doet als iemand plotseling wegvalt.

Voor een theologische duiding van de visie van Samuëls vrienden op het opwekken van doden zou ik iedereen willen aanraden om de column van Willem Ouweneel te lezen. Op een respectvolle en bewogen manier laat hij zien welke denkfouten Daniël en zijn vrienden in zijn ogen maken. Volgens Ouweneel is de opdracht ‘wek de doden op’ een gebod aan zijn twaalf discipelen. Laten we vooral hopen dat het lichaam van Samuël snel wordt gevonden; een noodzakelijke stap in het verwerkingsproces van zijn familie en vrienden!"

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 25:30

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen