cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Abortus is volgens de Europese Unie een mensenrecht: begrijpelijk? - CIP Podcast

Abortus een mensenrecht? In het Europees Parlement denkt een meerderheid van de leden er wel zo over. "Bert Dorenbos nam als nam oprichter van Schreeuw om Leven de term schreeuw om leven heel letterlijk en stuurde met regelmaat schreeuwerige e-mails. Nu begin ik dat steeds meer te begrijpen. Wat wil nu namelijk geval: de Europese Unie heeft van abortus een mensenrecht gemaakt", stelt redacteur Patrick Simons in de CIP Podcast.

Simons zocht de definitie van mensenrechten op: 'Mensenrechten beschermen de waardigheid van ieder mens. Je hebt mensenrechten omdat je mens bent, welk geslacht, etnische afkomst, godsdienst of politieke overtuiging je ook hebt. Ze gelden altijd en overal, voor iedereen.'

"We weten allemaal op welke onwaardige wijze ongeboren kinderen letterlijk in stukken worden geknipt of uit de baarmoeder worden gezogen", vervolgt de redacteur. "Hoezo abortus een mensenrecht? Je wordt beschermd ongeacht wie je bent, omdat je mens bent. Ongeboren kinderen zijn unieke mensen. Er worden duizenden en duizenden kinderen vermoord waar alles al op en aan zit. En wat doet de EU? Ze maken een mensenrecht van het vermoorden van dat kwetsbare leven. Ik word er onpasselijk van.

Bert Dorenbos schreef in zijn vurige stukjes vaak over Moloch, een Kanaänitische afgod waaraan kinderen werden geofferd. Wij offeren ook onze kinderen. Alleen is de moderne moloch ons individualisme en egoïsme. Wij offeren onze kinderen omdat het niet uitkomt, omdat we carrière willen maken, omdat we toch seks mogen hebben met wie en wanneer we willen. Kortgezegd: omdat alles om ons draait. Wij zijn onze eigen Moloch geworden en vinden ook nog eens dat het een mensenrecht is", aldus Simons.

Beluister het fragment vanaf minuut 26:

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: Hoe komt christenvervolging in Bangladesh tot uiting?
- Dr. Teun van der Leer wijst op bijzondere ontwikkeling in baptistenkerken
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik ben het 1000 %% met Bert Dorenbos EENS.

ABORTUS = MOORDWet op `zwangerschaponderbreking´

MOET AFGESCHAFT WORDEN!