cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2021 door Redactie

Opnieuw reeks islamitische aanslagen in Nigeria: tientallen christenen gedood

Een reeks islamitische terreuraanslagen in de Nigeriaanse staat Niger heeft aan tientallen christenen het leven gekost. Duizenden christenen zijn hun huis kwijt. Gewapende Fulaniherders vielen de afgelopen weken tal van dorpen binnen waar ze dood en verderf zaaiden. Onder de slachtoffers is ook de christelijke arts Emeka Chinedu. Dat meldt Morning Star News.

Chinedu runde in het dorpje Salka een ziekenhuis. Vijf moslimextremisten bestormden op de avond van 17 juni het ziekenhuis en ontvoerden de arts. Niet veel later werd hij doodgeschoten, zo vertelt een inwoner van het dorp aan het medium. Zijn lichaam werd de volgende ochtend gevonden in de wildernis. Het lijkt een gerichte actie te zijn geweest, getuige de woorden van een vriend van het slachtoffer: ”Zijn moordenaars kwamen naar het ziekenhuis en vroegen specifiek naar hem. Ze deden niemand kwaad, beroofden hem van zijn geld, namen hem en schoten hem vervolgens buiten het dorp dood.”

Deze vriend, Baridueh Badon, begrijpt niet waarom ze juist Chinedu kozen: ”Wat heeft hij verkeerd gedaan? Iedereen hield van hem, hij glimlachte altijd en was een hardwerkend man. Zijn ziekenhuis was erg belangrijk en hij redde levens. Als je problemen had, was daar altijd Emeka om je te helpen.”

De organisatie Global Christian Missions meldt dat er in de staat Niger zo’n 1000 christenen zijn beroofd van hun bezittingen en op straat staan nadat hun huizen zijn vernield. Ze hebben dringend onderdak, voedsel en gezondheidszorg nodig. Ook in andere gebieden in Nigeria is het onveilig voor christenen en vinden regelmatig islamitische aanslagen plaats. Het land kwam dit jaar de top tien binnen op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors en voert al jaren de lijst aan met de meeste dodelijke slachtoffers van geweld tegen christenen.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Volgens Mevrouw Kaag valt het allemaal wel mee met de Christenvervolging...