cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2021 door Redactie

Schandalen stapelen zich op: moet Hillsong zich zorgen maken? - CIP Podcast

De charismatische beweging Hillsong komt steeds vaker in opspraak. Eerder dit jaar kwam in Hillsong New York het schandaal rond het overspel van Carl Lentz naar buiten. Onlangs stapte het voorgangersechtpaar Reed en Jess Bogard uit het Amerikaanse Dallas op na ambtsmisbruik. En deze week kwam daar pastor Daniel Barrett bij. Hij zette zijn huwelijk op het spel na het versturen van intieme kleedkamerfoto's. Dit kwam ter sprake in de CIP Podcast.

"Op een gegeven moment is er niet langer sprake van een incident, maar van een patroon", maakt CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper duidelijk. "Hans Frinsel, kenner van de beweging, legt de vinger op de zere plek: ‘Op het eerste gezicht lijkt de geloofsbelijdenis van Hillsong redelijk orthodox. Maar wie hun leer en praktijk nader bekijkt, beseft dat dit een verhullende sluier is. In zijn boeken en toespraken draagt Brian Houston nadrukkelijk de principes van het welvaartsevangelie en Word of Faith uit. Het welvaartsevangelie is een misleidende vervalsing van het Evangelie. Zij ziet welvaart en rijkdom als een recht dat we mogen claimen op grond van het werk van Christus. Het richt zich op bevrediging van verlangens hier en nu. Het is daarom niet vreemd dat de welvaartsbeweging vergeven is van schandalen van manipulatie, misbruik en overspel.’"

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
@Marijn Burkunk, niet alleen de welvaartsbeweging is vergeven van schandalen...etc. Dat klopt inderdaad. Maar dat is ook helemaal niet wat Frinsel hier zegt. Ik haal dat tenminste niet uit de tekst. Vraag is wel: is er sprake van een structureel probleem, of een incidenteel probleem dat in elk type gemeente of kerk zal kunnen voorkomen. Mijn overtuiging is dat de WOF-beweging veel structurele problemen heeft.