cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2021 door Redactie

Evangelist Franklin Graham roept op tot verzoening tussen Trump en Biden

Na de onrust van afgelopen week roept Franklin Graham de presidentiële rivalen Donald Trump en Joe Biden op tot verzoening. Het is volgens de invloedrijke evangelical de start van herstel voor Amerika na deze onrustige presidentsverkiezingen. Graham schreef een open bericht aan de Amerikaanse president op zijn Facebook.

"Ik hoop dat u snel president-elect Joe Biden, vice-president-elect Kamala Harris en hun partners uitnodigt in het Witte Huis voor een bijeenkomst als start van herstel en voorbereiding op de overgang", schreef Graham op zijn Facebookpagina na de bestorming van het Amerikaanse Capitool vorige week.

De kleinzoon van evangelist Billy Graham stak zijn steun voor Trump niet onder stoelen of banken tijdens de presidentsverkiezingen in van 2020. Hij reageerde uiteindelijk teleurgesteld op de winst van Biden en benadrukte in zijn reactie op de verkiezingsuitslag de dankbaarheid voor de vier jaren met de Republikeinse president die achter het land liggen. "Ik ben dankbaar dat God ons Trump als president heeft gegeven in de afgelopen vier jaar. Een president die onze religieuze vrijheid heeft beschermd. Ik ben dankbaar voor een president die de levens van ongeboren kinderen heeft beschermd en uitgesproken tegen abortus was", aldus Graham in een eerder bericht.

Trump lijkt een minder goede verliezer dan de evangelical. "Voor wie het wil weten: ik zal niet bij de inauguratie zijn op 20 januari", schreef hij op Twitter aan zijn ruim 88 miljoen volgers, voor zijn populaire account werd verwijderd. "Na een nauwkeurige beoordeling van recente Tweets van het @realDonaldTrump-account en de context om hen heen –met name hoe ze worden ontvangen en geïnterpreteerd op en buiten Twitter– hebben we het account permanent opgeschort vanwege het risico op verdere aanzet tot geweld", gaf Twitter aan in een verklaring voor het verwijderen van het account. 


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Trump met narcistische neigingen zal nooit verzoening zoeken met zijn tegenstanders ook niet met christenen die het niet met hem eens zijn. ik hoop dat christenen zijn ware aard ontdekken dat het alleen maar om zijn ik te doen is. Jezus was nederig en had geen stemverheffing maar helaas hadden ze een president gelijkwaardig als een blaffende hond die in de toekomst zijn aard niet verliest.