cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan vd Bosch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2020 door Redactie

Jan van den Bosch geraakt door constante beledigingen van Trump: "Ik zou onder tafel willen kruipen"

Zondagavond was er een speciale uitzending van de talkshow Op1. Daarbij stond de Amerikaanse president Donald Trump centraal. Te gast was onder andere de christelijke presentator en ondernemer Jan van den Bosch. Hij gaf te kennen onder tafel te willen kruipen nadat Trump vertelde dat hij na Jezus de beroemdste persoon op aarde is.

“Wat ik wel mooi vind, is dat Trump Europa een shocktherapie heeft gegeven”, steekt de presentator van wal in het programma. “Ik weet nog dat hij bij de opening van het NAVO-gebouw was. Hij zei toen tegen dat hele Sanhedrin van Europese leiders: “America First, zoek het zelf maar uit.” Je zag ze allemaal verbaasd naar elkaar kijken. Wat krijgen we nu? Ze moesten meer voor defensie betalen. Een paar dagen later kwam de top bij elkaar en toen werden ze wakker.”

"Het constante beledigen en vernederen van mensen, dat raakt mij als christen diep."

“Mensen voelden zich niet meer gehoord en begrepen”, vertelt Van den Bosch als hem wordt gevraagd of hij blij was met de komst van Trump vier jaar geleden. “De kerken speelden geen rol van belang meer. Amerika is het meest christelijke land ter wereld. 210 miljoen Amerikanen zijn christenen en die werden bij Clinton niet gehoord. Trump stak heel handig in op de christelijke agenda met normen en waarden en de strijd voor het ongeboren leven. In het begin sprak zijn agenda me wel aan.”

De presentator veranderde door tweets en toespraken van Trump echter van gedachten: “Het constante beledigen en vernederen van mensen, dat raakt mij als christen diep. Dat is absoluut niet Bijbels.”

Vervolgens wordt er in de uitzending een fragment getoond waarin Trump stelt dat hij, na Jezus, de meest beroemde persoon op de wereld is. Aan tafel wordt er gelachen om het fragment. “Jullie lachen”, reageert Jan van den Bosch. “Maar ik zak door de grond als ik zoiets zie. Ik zou onder de tafel willen kruipen. Ik denk allereerst niet dat hij het meende. Daarnaast kwam Jezus Christus niet naar deze aarde om een beroemdheid te worden, integendeel. Hij was er voor de verdrukten om gerechtigheid te brengen, om de zieken te genezen.”

Toch denkt de presentator dat white evangelicals nog steeds massaal op Trump zullen stemmen: “Ze stemmen op Trump, want hij staat bovenaan de stemlijst. Maar eigenlijk stemmen ze voor een beleid waar ze zich achter kunnen stellen. Het is niet de man zelf die populair is, maar zijn beleid.”


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Huh? Hij heeft toch niet gezegd dat hij na Christus, de beroemdste man op aarde was?Hij zei toch dat een vriend van hem zei dat hij (Trump) de beroemdste man op aarde was en dat hij dat corrigeerde door te zeggen dat ‘Jesus met niet bepaald een klein verschil’ de beroemdste man op aarde was?’Weet niet waar Jan is ingetrapt, maar hij moet natuurlijk niet meegaan in de hype die de mainstreammedia oplegt.