cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Shawn Bolz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

11 januari 2021 door Patrick Goede

Voorgangers geven foute profetie over Trump toe: "Ik zat er overduidelijk naast"

Spreker en voorganger Shawn Bolz van Bolz Ministries (foto) geeft in een statement op Facebook toe dat hij fout zat wat betreft zijn profetie over Trump die een tweede termijn in zou gaan als president van Amerika. "Ik zat overduidelijk fout en het spijt mij ontzettend dat ik niet accuraat ben geweest in zoiets groots."

Tot nu toe zijn er nog weinig christelijke leiders geweest die hun verkeerde profetieën over Trump hebben herzien of publiekelijk het boetekleed aantrekken. Bolz vormt hier een welkome uitzondering in na de recente ontwikkelingen van afgelopen week. "Ik blijf voortaan bij politieke profetische woorden vandaan en wil groeien in het volgen van Jezus", is de predikant helder.

Jeremiah Johson
Inmiddels heeft ook Jeremiah Johnson zijn excuses aangeboden voor zijn onjuiste voorspelling wat betreft een tweede termijn voor president Trump. "Ik wil graag belijden dat ik verkeerd heb geprofeteerd over een tweede termijn van president Trump. Ik weiger de gemeente de schuld te geven door te zeggen dat het niet is gebeurd omdat ze te weinig gebeden hebben. Ook weiger ik te zeggen dat Trump eigenlijk gewonnen heeft en de overwinning van hem gestolen is", zegt Johnson in een statement.

Te weinig gebed
Dat er te weinig gebeden zou zijn ziet de voorganger van Jeremiah Johnson Ministries als een slap excuus om je aan de verantwoordelijkheid van je eigen profetische woorden te kunnen onttrekken. De bewering dat de verkiezingen gestolen zouden zijn noemt Jeremiah een "poging vol potentiële trots die geen bereidheid toont tot nederigheid en het toegeven dat je fout zit".

Johnson stond ook stil bij gelovigen die mogelijk hun twijfels in God hebben gekregen vanwege zijn valse profetie. "Ik zat er helemaal naast en ik vraag jullie vergeving. Met name aan mensen die nu twijfelen aan het verstaan van de stem van God en of Hij wel in staat is om te spreken door mensen heen."

Nederig
Hij zegt verder Trumps verkiezingsnederlaag geaccepteerd te hebben als "de wil van God" en roept christenen op zich te verootmoedigen voor God. "God maakt de Amerikaanse kerk nederig als nooit tevoren. Hoe we reageren op deze correctie en veroordeling van de Heer zal bepalen hoe de komende jaren eruit gaan zien. Ik zal 2021 en de jaren erna doorgaan met het getuigen van Jezus", aldus Jeremiah Johnson.

Any response please direct to us privately thank you! info@bolzministries.com

Geplaatst door Shawn Bolz op Vrijdag 8 januari 2021

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Zal bijzondere ervaring zijn om vast te moeten stellen dat je zelf een valse profeet bent.