cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Moeten kerken het kerkbesluit van Grapperhaus negeren? - CIP Podcast

Deze week kwam de gereformeerde gemeente in Yerseke met meer dan dertig kerkgangers samen, ondanks het kerkbesluit van Grapperhaus. "Ze hebben groot gelijk, ze houden zich aan de coronamaatregelen", zegt opiniemaker Kees van Velzen in de CIP Podcast.

De gereformeerde gemeente in het Zeeuwse plaatsje zag dinsdagavond geen reden om de dienst te annuleren of om plotseling minder mensen uit te nodigen. Daarom waren er dinsdagavond tussen de 350 en de 375 kerkgangers aanwezig. Net als in Staphorst hield men ook hier rekening met de coronamaatregelen. De kans is aanwezig dat de gereformeerde gemeente in Sliedrecht zich ook niet zal aanpassen. “Minister Grapperhaus zei mijns inziens min of meer voor de bühne dat kerken maar met dertig mensen samen mogen komen. Ik zeg: misschien is het hier het punt gekomen om Gode meer gehoorzaam te zijn dan de mensen”, aldus ds. A. T. Huijser eerder deze week.

Hoe beoordeelt Kees van Velzen het kerkbesluit van Grapperhaus en hebben kerken het recht om tegen zijn advies in te gaan? Beluister het fragment vanaf minuut 6:15.


Cvandaag podcast
- Waarom veel reformatorische christenen onzeker zijn over hun geloofsleven – Cvandaag podcast
- Is het een probleem dat SGP en CU uit elkaar groeien? Cvandaag podcast
- Wordt het tijd dat meer moeders fulltime gaan werken? Cvandaag podcast
- Richard sprak in Nigeria met een voormalig moslimterrorist - Cvandaag podcast
- Kees van Velzen over het geven van tienden: "God heeft de blijmoedige gever lief"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen