cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
koran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2020 door Nienke Alblas

Pakistaanse christen gearresteerd wegens onheilige behandeling Koran

David Masih wordt beschuldigt van de 'blasfemie', omdat hij pagina's van de Koran door het riool zou hebben gespoeld. Een video van de ontdekking ging volgens International Christian Concern (ICC) viral. De politie ontdekte de beelden en arresteerde Masih vervolgens.

ICC stelt dat christenen regelmatig vals worden beschuldigd en een onrechtvaardige straf ontvangen. Blasfemie van de islam, Mohammed of de Koran is strafbaar volgens de Pakistaanse wet. Door de jaren heen zijn er al meer dan 1.500 mensen gearresteerd naar aanleiding van de pro-islamitische wetgeving. 238 van deze beschuldigingen waren tegen christenen gericht en 'onwijs buiten proportie', aldus de website over christenvervolging. 

Momenteel verblijven 25 Pakistaanse christenen in de gevangenis, inclusief David Masih. Ze wachten op een oordeel van een rechter, mogelijk wordt Masih veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Pakistan staat op plek 5 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Christenen worden volgens de organisatie behandeld als tweederangsburgers en worden als minderheid onderdrukt en in sommige gevallen mishandeld. Vijandigheid tegen christenen lijkt de laatste jaren toe te nemen door islamitische extremisten.

Asia Bibi wist Pakistan te ontvluchten. Lees hier haar verhaal.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen